Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Súdny proces prípadu, pri ktorom zomrela Baldwinova kolegyňa: Test na drogy? Je to pasca!

Halyna Hutchins a Alec Baldwin Zobraziť galériu (3)
Halyna Hutchins a Alec Baldwin (Zdroj: Instagram HH, SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

SANTA FE - Bývalá kontrolórka zbraní použitých pri nakrúcaní westernu Rust nebude musieť podstúpiť test na drogy. Sudkyňa okresného súdu v Novom Mexiku totiž v stredu zamietla žiadosť prokuratúry o testovanie Hannah Gutierrezovej-Reedovej na prítomnosť nelegálnych drog a označila ju za pascu, ktorú prokuratúra nastražila obhajcom obvinenej.

Informovala o tom agentúra AP, pričom pripomenula, že Hannah Gutierrezová-Reedová čelí obvineniam z trestného činu manipulácie s dôkazmi a neúmyselného zabitia v súvislosti so smrťou kameramanky Halyny Hutchinsovej.

Tragédia sa odohrala počas nakrúcania filmu Rust v Novom Mexiku na jeseň roku 2021. Pri streľbe zo zbrane, ktorú držal herec Alec Baldwin, prišla o život 42-ročná Hutchinsová a zranenia utrpel aj režisér filmu Joel Souza.

Súdny proces prípadu, pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Stredajšie pojednávanie, ktoré sa konalo online, bolo prvým v prípade nedávno vzneseného obvinenia voči Gutierrezovej-Reedovej z manipulácie s dôkazmi pri streľbe.

Sudkyňa štátneho okresného súdu Mary Marlowe Sommerová poučila Gutierrezovú-Reedovú o jej právach v súvislosti s obvinením z falšovania dôkazov, za ktoré jej hrozí trest odňatia slobody až na 18 mesiacov. Gutierrezová-Reedová vinu nepriznala.

AFP dodala, že v auguste sa môžu uskutočniť pojednávania o dôkazoch, na ktorých sa rozhodne, či sa prípad proti Gutierrezovej-Reedovej posunie k súdnemu procesu.

Obvinenie z neúmyselného zabitia vznesené voči hercovi Baldwinovi bolo v apríli stiahnuté.

Nakrúcanie filmu Rust sa obnovilo v apríli v štáte Montana na základe dohody s vdovcom po kameramanke Matthewom Hutchinsom, ktorou sa stal výkonným producentom. Souza tvrdí, že sa k réžii filmu Rust vrátil, aby si uctil pamiatku Halyny Hutchinsovej.

Viac o téme: Alec BaldwinHalyna Hutchins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu