Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovská ÚĽAVA pre Aleca Baldwina: Prokuratúra stiahne obvinenia zo zabitia... FOTO takto reagoval!

Alec Baldwin s manželkou Hilariou. Zobraziť galériu (2)
Alec Baldwin s manželkou Hilariou. (Zdroj: Instagram)

LOS ANGELES - Prokuratúra v americkom štáte Nové Mexiko stiahne obvinenia voči hercovi Alecovi Baldwinovi týkajúce sa neúmyselného zabitia kameramanky Halyne Hutchinsovej. Tú v októbri 2021 nechtiac zastrelil rekvizitou zbrane počas natáčania filmu Rust. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na štvrtkové vyhlásenie Baldwinových právnych zástupcov.

„Teší nás rozhodnutie o zamietnutí žaloby voči Alec Baldwinovi a podporujeme dôkladné vyšetrovanie skutočností a okolností tejto tragickej nehody," uviedli právni zástupcovia Luke Nikas a Alex Spiro.

Baldwinovi podal nabitú zbraň Dave Halls, ktorý bol tiež asistentom režiséra, s tým, že jej použitie je bezpečné. Pri incidente utrpel zranenia aj režisér Joel Souza. Podľa dokumentov zo súdu nabila zbraň filmová zbrojárka Hannah Gutierrezová-Reedová. Tá ju následne podala Hallsovi, ktorý ju skontroloval, aby sa uistil, že náboje neobsahujú strelný prach.

Baldwin sa najskôr bránil, že spúšť pištole, ktorá mala byť rekvizitou, nestlačil. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) však pri skúmaní incidentu dospel k záveru, že sa tak muselo stať.

Obrovská ÚĽAVA pre Aleca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram HH, SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

Prokuratúra prípad bezprostredne nekomentovala. Podľa agentúry AP nebolo jasné, či budú vznesené nové obvinenia alebo či ich prokuratúra zruší aj voči Gutierrezovej-Reedovej, ktorá bola v januári tiež obvinená z neúmyselného zabitia.

Natáčanie filmu Rust sa malo obnoviť tento týždeň na novom mieste v štáte Montana na severe USA.

Baldwinova manželka Hilaria krátko po týchto správach zverejnila na sociálnej sieti Instagram fotku, ktorá jasne zobrazuje úľavu, ktorú pociťujú.

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu