Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

TRAGICKÉ nakrúcanie, pri ktorom zomrela kameramanka (†42): Sudca udelil PRVÝ TREST!

V prípade tragickej filmovačky už padol prvý rozsudok. Zobraziť galériu (3)
V prípade tragickej filmovačky už padol prvý rozsudok. (Zdroj: Instagram HH, SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

NOVÉ MEXIKO - Na november 2021 nezabudne nikto, kto sa podieľal na natáčaní westernu Rust. Pištoľ, z ktorej vystrelil hviezdny Alec Baldwin, totiž zabila kameramanku Halynu Hutchins (†42). Prípadom sa zaoberá prokuratúra v Novom Mexiku a stále nie je uzavretý. Len v piatok bol udelený prvý trest!

Sudca v americkom štáte Nové Mexiku v piatok prijal dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel s Daveom Hallsom (63), bezpečnostným koordinátorom westernu Rust. Pri natáčaní tohto filmu bola kameramanka Halyna Hutchins zabitá zbraňou, z ktorej vystrelil hviezdny herec Alec Baldwin. 

Ten si stojí za tým, že mu členovia štábu povedali, že zbraň nie je nabitá. A práve Dave Halls bol posledným článkom, ktorý mal skontrolovať, že je pištoľ naozaj bezpečná. Jemu ju podala filmová zbrojárka Hannah Gutierrez-Reed a on sa mal presvedčiť, že náboje skutočne neobsahujú strelný prach.

Na snímke polícia cez telefón vypočúva herca Aleca Baldwina po streľbe na nakrúcaní nového westernu
Zobraziť galériu (3)
Na snímke polícia cez telefón vypočúva herca Aleca Baldwina po streľbe na nakrúcaní nového westernu  (Zdroj: SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

On však pri kontrole zlyhal a Alecovi Baldwinovi podal nebezpečnú zbraň. Napriek tomu mu sudca neudelil nepodmienečný trest. Podľa dohody o vine a treste dostal za nebezpečné zaobchádzanie so smrteľnou zbraňou 6-mesačnú podmienku a zaviazal sa, že bude svedčiť v akomkoľvek budúcom súdnom konaní spojenom s nehodou. 

Baldwin a zbrojárka Gutierrez-Reed naďalej čelia obvineniam zo zabitia. V prípade uznania viny im hrozí 18 mesiacov väzenia a pokuta 5000 dolárov. 

Na snímke ranč Bonanza Creek v Santa Fe v štáte Nové Mexiko
Zobraziť galériu (3)
Na snímke ranč Bonanza Creek v Santa Fe v štáte Nové Mexiko  (Zdroj: SITA/Eddie Moore/The Albuquerque Journal via AP)

Viac o téme: Alec BaldwinRustHalyna Hutchins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu