Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SMRŤ medzi tvorcami legendárnych Simpsonovcov: Uctili si ho krásnym spôsobom!

Simpsonovci Zobraziť galériu (2)
Simpsonovci (Zdroj: 20th Century Fox Television )

LOS ANGELES - Len málokto sa podieľal na výrobe legendárneho seriálu Simpsonovci dlhšie, ako on. Hudobný editor Chris Ledesma, ktorý bol neodmysliteľnou súčasťou tohto počinu viac ako 3 dekády, zomrel vo veku 64 rokov. Tvorcovia si ho uctili nádherným spôsobom počas poslednej epizódy.

Chris Ledesma mal k hudbe veľmi blízko, keďže už ako 3-ročný začal hrať na piane. Jeho vášeň sa pre neho nakoniec stala aj povolaním a v roku 1984 začal pracovať pre Universal Studios Hollywood. Najväčšiu stopu zanechal vďaka dnes už kultovému seriálu Simpsonovci.

Ledesma v ňom pracoval ako hudobný editor od samého začiatku, teda od roku 1989. Nakoniec bol neoddeliteľnou súčasťou tohto počinu dlhých 33 rokov a podieľal sa na každej epizóde, ktorá za ten čas vznikla. V máji minulého roka sa rozhodol skončiť.

Smutnú správu o jeho úmrtí zverejnil samotný seriál v jeho najnovšej epizóde. V nej totiž spravili z Ledesmu ikonickú žltú postavu, ktorá sa objavila v dome Homera a Marge na ich ikonickej sedačke. Tento moment ocenil aj ďalší muž, ktorý stál pri zrode Simpsonovcov, scenárista Al Jean. „Úžasný, tvrdo pracujúci a a veľmi talentovaný muž. Bude chýbať všetkým, ktorí ho poznali," napísal.

Na sociálnych sieťach sa s ním rozlúčili aj ďalší kolegovia. „Chris Ledesma bol milý človek s veľkým srdcom. Jeho úžasný hudobný talent sa prejavil počas toho, ako sa 33 rokov podieľal na tvorbe Simpsonovcoch," napísal producent Matt Selman.

Viac o téme: SimpsonovciChris Ledesma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu