Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Známy bubeník prišiel pri nehode o ruku: Úprimná spoveď... Nechcel som viac žiť!

Rick Allen Zobraziť galériu (3)
Rick Allen (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Aj keď anglický bubeník Rick Allen (59) pri dopravnej nehode v roku 1984 prišiel o svoju ľavú ruku, stal sa uznávaným umelcom. Počas svojej kariéry sa preslávil ako člen známej anglickej kapely Def Leppard a hudbe zostal verný dodnes. Málokto však vie, že osudová nehoda ho okrem ruky pripravila aj o chuť žiť.

Písal sa december 1984. Allen sa viezol vo svojom aute a chcel predbehnúť iné vozidlo. Vo vysokej rýchlosti však stratil kontrolu a zo svojho auta vyletel strešným oknom. Pritom sa mu však zasekla ruka o bezpečnostný pás. To spôsobilo okamžitú amputáciu.

Aj napriek tomu sa však presadil ako bubeník, s čím mu pomáha špeciálna elektronická súprava bicích. Dodnes je členom anglickej rockovej skupiny Def Leppard a rovanko vystupuje aj so svojou manželkou Lauren Monroe, ktorá je speváčkou. 

Rick Allen
Zobraziť galériu (3)
Rick Allen  (Zdroj: Facebook)

Ruku sa mu snažili lekári zachrániť. Po tom, ako mu ju prišili, mu ju však museli odstrániť kvôli infekcii. Po týchto skutočnostiach sa umelec cítil doslova na dne a priznal, že sa mu viac nechcelo žiť. So svojimi spomienkami sa najnovšie podelil v rozhovore pre magazín Page Six.

„Cítil som sa zničený nechcel som tu viac byť. Ale veľa mojich fanúšikov a priateľov mi začali posielať množstvo povzbudzujúcich odkazov a snažili sa mi pomôcť. Postupne som sa dostal do bodu, keď som vedel, že to zvládnem. Objavil som silu ľudského ducha a to je to, čo ma dostalo do bodu, v ktorom som dnes," povedal hudobník.

Rick Allen
Zobraziť galériu (3)
Rick Allen  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Rick Allen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu