Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VÝPOVEDE mužov, ktorí bojovali o život Lady Diany (†36): Nadpozemsky krásna... Toto boli jej posledné slová!

Lady Diana Zobraziť galériu (5)
Lady Diana (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Práve dnes je to 25 rokov, čo nás navždy opustila Kráľovná ľudských sŕdc - Lady Diana. Vo veku 36 rokov zahynula pri tragickej nehode, keď auto, v ktorom sa viezla, vrazilo do betónového stĺpu v parížskom tuneli. Hovorí sa, že stačilo málo k tomu, aby princezná zrážku prežila. V čase nehody totiž nebola pripútaná...

31. augusta 1997 sa v parížskom tuneli odohrala desivá autonehoda, ktorá zasiahla celý svet. V aute smrti sa totiž viezla aj žena, ktorú mnohí milovali - princezná Diana. 

Daily Mail v týchto dňoch pripomenul, ako spomínaná nehoda prebiehala. Zamerali sa aj na chvíle, keď záchranári bojovali o jej život. Lekár Frederic Mailliez, ktorý bol na mieste tragédie medzi prvými, spočiatku netušil, koho zachraňuje. „Okolo vraku auta nebol nikto. Vnútri som našiel dve mŕtve a dve ťažko zranené osoby. Rýchlo som sa vrátil do svojho auta po výbavu. Potom som vstúpil do zdemolovaného vozidla a snažil som sa pomôcť mladej žene. Sedela na zemi v zadnej časti auta. Tvár mala bez škrabanca a bola nadpozemsky krásna. Nekrvácala, ale bola takmer v bezvedomí a mala problémy s dýchaním,” uviedol lekár. Ten vôbec netušil, koho vlastne zachraňuje.

Na mieste nehody zasahovali aj hasiči. Tí museli princeznú z nabúraného auta vystrihnúť. Xavier Gourmelon bol tým, kto počul jej posledné slová. „Ach, Bože môj! Čo sa to deje?” poznamenala vraj Diana, ktorá krátko na to stratila vedomie. „Bola rozrušená a ja som sa ju snažil upokojiť. Keď sme ju vytiahli z auta, dali sme ju na invalidný vozík. Lekár povedal, že má zástavu srdca a oživovali ju,” uviedol Xavier.  

VÝPOVEDE mužov, ktorí bojovali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

VÝPOVEDE mužov, ktorí bojovali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

VÝPOVEDE mužov, ktorí bojovali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hoci Diana navonok pôsobila dojmom, že nie je veľmi zranená, opak bol pravdou. Pri náraze sa jej srdce posunulo do pravej strany hrudníka. Mala tiež pretrhnutú pľúcnu tepnu a masívne vnútorné krvácanie. Napriek tomu, že lekári urobili pre záchranu jej života všetko, krátko pred 4 hodinou rannou bola vyhlásená za mŕtvu. Počas vyšetrovania nehody sa ukázalo, že keby bola princezná pripútaná, mala by možno len ľahké zranenia. 

Viac o téme: Lady Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu