Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Česká herečka „štekala“ na novinára: Drsné slová!

Eva Holubová Zobraziť galériu (3)
Eva Holubová (Zdroj: falcon)

PRAHA - Víkendové odovzdávanie cien Český lev sa nieslo v duchu vyjadrenia solidarity s Ukrajincami. Keď sa k situácii mala vyjadriť herečka Eva Holubová, najprv vyslovila naozaj drsné slová a potom na dotyčného novinára doslova vyštekla...

Slávnostným večerom sa opakovane niesli odkazy smerované Ukrajine a ľuďom, ktorí ju bránia proti ruskej agresii. „Nie je to iba Putin, kto začal vojnu. Veľká časť ruského národa všetko podporuje, alebo mlčí. Vieme, že najhoršie veci na svete sa dejú kvôli ľahostajnosti... Sú medzi nimi bohužiaľ aj umelci, vrátane zástupcov ruskej kinematografie,“ pripomenul hneď na úvod večera ukrajinský veľvyslanec v Česku Jevhen Perebyjnisa.

Herečka Eva Holubová
Zobraziť galériu (3)
Herečka Eva Holubová  (Zdroj: Profimedia)

Eva Holubová odovzdávala jednu z cien a redaktor denníka Blesk neskôr zisťoval, ako prežívala slávnostný večer poznamenaný aktuálnymi smutnými udalosťami. „Stále som myslela na tie tragické udalosti, ktoré teraz sú. Český národ sa správa úplne skvele, dúfajme, že mu to dlho vydrží, poľský národ sa tiež správa skvele, pokiaľ viem, Slováci tiež. To ostatné je genocída a vraždenie a ďalšie slová nemajú cenu,” vyhlásila herečka. 

A na ďalšie otázky už naozaj nemala náladu. „Na to sa ma nepýtajte. Pýtajte sa politikov a tých hore, čo robia,” reagovala podráždene zvýšeným hlasom a následne sa proste otočila a odišla. 

Neskôr sa ale všetko vysvetlilo. „Nechcela som na vás byť nepríjemná, ale ušli mi nervy. Som tu celý večer ako na tŕní. Blízki priatelia utekajú z Ukrajiny a dlhší čas o nich nemám žiadne správy. Sú to ženy a malé deti. Veľmi sa o nich bojím,” prezradila umelkyňa počas sobotného večera. Bohužiaľ, ani v nedeľu sa situácia nezmenila a zatiaľ nedostala žiadne správy o svojich známych. „Čítam si o dianí na Ukrajine, ako tam strieľajú do detí, a plačem. Toto už musí niekto zastaviť,” povedala Blesku.

Herečka Eva Holubová na demonštrácii proti vojne na Ukrajine
Zobraziť galériu (3)
Herečka Eva Holubová na demonštrácii proti vojne na Ukrajine  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Eva Holubová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu