Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Studená sprcha pre Meghan a Harryho: Chcú sa odsťahovať do Kanady, ale... Nikto ich tam nechce!

Meghan a Harry sú pre Kanadu príliš drahí! Zobraziť galériu (5)
Meghan a Harry sú pre Kanadu príliš drahí! (Zdroj: SITA)

VANCOUVERSKÝ OSTROV – Toto Meghan Markle (38) ani princa Harryho (35) rozhodne nepoteší. Potom, čo vydali vyhlásenie, že chcú odísť z postu vyšších členov kráľovskej rodiny, mali v pláne ostať v Kanade. Avšak nevyzerá to pre nich až tak ružovo. Na severe amerického kontinentu ich totiž nechcú a sú pre nich poriadne drahí!

Chceli sa osamostatniť a odsťahovať, no zatiaľ zápasia s problémom. Meghan Markle a princ Harry vydali pred vyše týždňom vyhlásenie, že si chcú na seba zarábať sami. Napokon toto ich rozhodnutie odobrila aj samotná Alžbeta II, ktorá rozhodla o prechodnom období. Rodičia malého Archieho chcú žiť za veľkou mlákou, no svojho syna chcú i tak viesť aj k tradíciám z Anglicka. To však zrejme nebude také jednoduché.

Napriek tomu, že Meghan sa vrátila do Kanady len krátko po vyhlásení, Harry ešte zotrval v Anglicku kvôli povinnostiam a rokovaniam s rodinou. No ich zotrvanie v krajine javorových listov je podľa denníka The Globe and Mail otázne. Harry s manželkou tam údajne nie sú ako monarchovia vítaní. „Keby boli obyčajnými občanmi, Harry a Meghan zo Sussexu, boli by vítaní,“ znejú slová z denníka.

Meghan a Harry plánovali život v Kanade, tak ich však veľmi nechcú.
Zobraziť galériu (5)
Meghan a Harry plánovali život v Kanade, tak ich však veľmi nechcú.  (Zdroj: SITA)

V čom je háčik? „Jedinečnosť tejto monarchie a jej citlivé a zároveň zásadné miesto v našom ústavnom systéme znamenajú, že zástupca kráľovskej rodiny, princ, ktorý je šiesty v poradí následníctva na trón, nie je niečím, čo si Kanada môže dovoliť. Porušuje to nevyslovené ústavné tabu. Naši králi tu nežijú. Vládnu nám z diaľky. Sú našim srdciam blízki, ale zároveň sú ďaleko,“ tieto slová boli vyslovené na margo túžby Meghan a Harryho žiť v Kanade.

Keďže členovia monarchie si zasluhujú a vyžadujú zvláštne podmienky, nie je to inak ani teraz . Hoci návštevy Kanada víta s otvorenou náručou, pobyty odmietajú a považujú ich za nevhodné. „Kanada víta ľudí akejkoľvek viery, národnosti a rasy, ale ak ste popredným členom našej kráľovskej rodiny, táto zem by sa nemala stať vašim domovom,“ vyjadrujú sa Kanaďania. Na jednej strane by boli radi, keby Meghan a Harry žili v Kanade, na strane druhej by to však krajinu vyšlo dosť draho. Manželia sa chcú živiť sami a ľud preto volá po tom, aby im kráľovná odobrala tituly. Tie im totiž do vačku hodia peknú sumu peňazí.

Meghan a Harry sú ako návšteva v Kanade vítaní, no ich trvalejší pobyt by Kanaďanov vyšiel poriadne draho.
Zobraziť galériu (5)
Meghan a Harry sú ako návšteva v Kanade vítaní, no ich trvalejší pobyt by Kanaďanov vyšiel poriadne draho.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu