Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jessie J čelila škandálu, bola obvinená z plagiátorstva: Súd rozhodol, takto to dopadlo!

Jessie J Zobraziť galériu (7)
Jessie J (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglická speváčka Jessie J sa nedopustila plagiátorstva v skladbe Domino z albumu Who You Are (2011). Americký hudobník Will Loomis z formácie Loomis and the Lust v roku 2012 obvinil 28-ročnú interpretku, autorov piesne a spoločnosť Universal Music Group, že do nahrávky bez povolenia použili časti jeho skladby Bright Red Chords z roku 2008.

Odvolací súd v Kalifornii však v piatok rozhodol, že muzikant neposkytol dostatočné dôkazy, ktoré by preukázali porušenie jeho autorských práv. V roku 2013 okresný súd rozhodol, že Loomis proti rodáčke z Londýna nemá dostatok dôkazov, na čo sa hudobník odvolal. Autoritám uviedol viacero teórií, ktorými sa snažil dokázať, že tvorcovia Domina mali prístup k jeho skladbe.

Súd však rozhodol, že Bright Red Chords nebola dostatočne rozšírená ani komerčne úspešná, keďže Loomis poskytol len 46 záznamov o predaji danej nahrávky, a tak je žaloba založená na jeho špekuláciách a dané dôkazy nie sú dostatočné. 

Jessie J, vlastným menom Jessica Ellen Cornish, vydala v novembri 2010 debutový singel s názvom Do It Like A Dude, ktorý sa prebojoval na druhé miesto britského singlového rebríčka. Spomínaný debutový album Who You Are uviedla na trh vo februári 2011. Nahrávka sa dostala na druhú priečku v UK Charte. V septembri 2013 jej vyšla druhá štúdiovka Alive a o rok neskôr uviedla na trh album Sweet Talker. Na konte má napríklad jednu BRIT Award či dve nominácie na Grammy. 

Viac o téme: Jessie J
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu