Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kráľovná zo seriálu Hry o tróny: Stane sa dvojnásobnou matkou!

Lena Headey Zobraziť galériu (10)
Lena Headey (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britská herečka Lena Headey, známa predovšetkým ako Cersei Lannister zo seriálu Hra o tróny (2011), sa stane dvojnásobnou mamou. Štyridsaťjedenročná rodáčka z Hamiltonu na Bermudách to uviedla pre magazín People.

"S radosťou potvrdzujem, že sa mi v lete narodí druhé dieťa. Dúfam iba, že mi toto vyhlásenie pomôže získať späť súkromie, o ktoré som prišla zásluhou sliediacich fotografov. Týmto ich zároveň žiadam, aby rešpektovali moje súkromie a umožnili mi vychutnať si toto obdobie," vyjadrila sa herečka. Meno otca bábätka však neprezradila. S exmanželom, hudobníkom Petrom Loughranom, má takmer päťročného syna Wylieho.

Lena Headey sa do sveta filmu dostala v roku 1992, keď získala vedľajšiu úlohu v dráme Waterland, v ktorej si zahrala s Ethanom Hawkeom či Jeremym Ironsom. Ďalšie menšie roly po boku slávnych hercov prišli s filmami ako Súmrak dňa (1993), Onegin (1999), Aberdeen (2000), Ripley's Game (2002) alebo Posadnutosť (2002). Výraznejšie na seba upozornila v snímke Kliatba bratov Grimmovcov (2005) Terryho Gilliama alebo filmoch ako Červený barón (2008) či 300 (2007), kde stvárnila kráľovnú Gorgo, ktorú si zahrala aj v pokračovaní s názvom 300: Vzostup impéria (2014). Tiež bola predstaviteľkou hlavnej postavy v seriáli Terminátor: Príbeh Sáry Connorovej (2008 - 2009). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu