Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Problémy s hudobným vydavateľstvom britskej hviezde poriadne skomplikovali život

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: FB)

LONDÝN - Britský hudobník Morrissey tvrdí, že má dôkaz o ukončení spolupráce s vydavateľstvami Harvest Records a Capitol Music, čo predstavitelia týchto spoločností popreli. Informácia o údajnom ukončení spolupráce sa objavila 9. augusta na Morrisseyho fanúšikovskej webstránke True To You, pričom dôvodom byť hudobníka kritika prístupu vydavateľstva.

Magazín Billboard však následne na svojej webstránke zverejnil oficiálne vyhlásenie Harvest Records, v ktorom predstavitelia labelu správy o ukončení spolupráce vyvrátili. Morrissey na to zareagoval prostredníctvom spomínanej webstránky True To You, kde uviedol, že vlastní dôkaz o ukončení spolupráce.

"Reakcia na nepravdivý článok na webstránke Billboardu - Morrissey aj jeho právnik vlastnia e-mailovú korešpondenciu so Steveom Barnettom (šéfom Capitol-Harvest Records) a taktiež s jeho osobným asistentom, pričom obaja v nej potvrdzujú, že Capitol-Harvest ukončili spoluprácu s Morrisseym. Morrissey nikdy nepodpísal žiadnu nahrávaciu zmluvu s Capitol-Harvest a je absolútnym vlastníkom albumu World Peace Is None Of Your Business. V rozpore s článkom v Billboarde, predstavitelia Capitol-Harvest dali jasne najavo, že nemajú záujem o ďalší Morrisseyho album. Londýnska právnická kancelária Russells v súčasnosti pracuje na ukončení Morrisseyho vzťahu s Harvest Records. Morrissey tak znova hľadá nové vydavateľstvo," píše sa v hudobníkovom vyhlásení. "Je mi veľmi ľúto, že Harvest Records nepochopili, čo mali," napísal dodatočne Morrissey, ktorý podpísal zmluvu s Capitol Music a Harvest Records v januári, pričom išlo o kontrakt na dva albumy. Prvý z nich bol spomínaný World Peace Is None Of Your Business, ktorý vyšiel 15. júla. 

Päťdesiatpäťročný Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov minulého storočia. S formáciou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. Po rozpade The Smiths odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako Suedehead, Piccadilly Palare, The More You Ignore Me, The Closer I Get alebo Alma Matters. Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší ako predtým. V roku 2004 vydal comebackovú nahrávku You Are The Quarry obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart, nasledovali Ringleader Of The Tormentors (2006), Years Of Refusal (2009) a World Peace Is None Of Your Business (2014). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu