Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajomstvo bondoviek odhalené: Nebyť ženy, mohlo byť všetko inak!

Jamesom Bondom mal byť pôvodne Liam Neeson. Ten však ponuku odmietol a úlohu napokon dostal Pierce Brosnan. Zobraziť galériu (15)
Jamesom Bondom mal byť pôvodne Liam Neeson. Ten však ponuku odmietol a úlohu napokon dostal Pierce Brosnan. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Ak by nezasiahla žena, James Bond by nikdy nebol taký, ako ho poznáme dnes! V čase, keď sa tvorcovia kultového trháku rozhodovali o tom, kto nezabudnuteľného agenta stvárni, bol totiž v centre ich záujmu herec Liam Neeson. Ten však lákavú ponuku odmietol, pretože si to nepriala jeho neskoršia manželka Natasha Richardsonová. Írsky herec to povedal v rozhovore s britským denníkom Hull Daily Mail. A tak úlohu napokon dostal Pierce Brosnan.

"Bolo to pred 18 alebo 19 rokmi ... Povedzme, že o mňa bol veľký záujem. Som si istý, že aj o ďalšieho herca"vyhlásil šesťdesiatjedenročný Neeson. "Ale moja nastávajúca mi povedala: 'Ak budeš hrať Jamesa Bonda, tak sa nevezmeme. 'A to som musel vziať do úvahy, pretože som si ju vziať chcel,"dodal Neeson.

Úlohu agenta 007 nakoniec dostal Pierce Brosnan, ktorý hral vo filmoch ako Zlaté oko a Zajtrajšok nikdy neumiera a potom odovzdal štafetu terajšiemu Bondovi, Danielu Craigovi.

Neeson si Richardsonovou skutočne vzal a žili spolu až do roku 2009, kedy vo veku 46 rokov tragicky zahynula po nehode na lyžiach.

Neeson je známy predovšetkým z akčných filmov. Jeho najnovšia snímka Non- Stop bola cez víkend v severnej Amerike na čele rebríčka návštevnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu