Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Jacksonov syn prvýkrát prehovoril o otcovej smrti: Spoveď o zákerných praktikách!

Prince Michael Jackson Zobraziť galériu (5)
Prince Michael Jackson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Syn kráľa popu Michaela Jacksona svedčil dnes pred súdom v kauze žaloby klanu Jacksonovcov na koncertnú spoločnosť AEG Live, ktorú vinia z nedbalosti. Išlo o prvú priamu výpoveď niektorého z členov Jacksonovej rodiny pred súdom.

Jacksonov najstarší syn Prince vo výpovedi uviedol, že Michael Jackson mal viacero búrlivých telefonátov z promotérskej spoločnosti AEG, ktorej požiadavky ho privádzali k slzám. Prince uviedol, že otec viackrát povedal, že "sa ho chystajú zabiť". Jackson bol počas telefonátov veľmi často rozčúlený, viackrát telefón zložil.

Prince bol aj svedkom scény, keď sa deň pred spevákovou smrťou jeden z manažérov AEG Live, Randy Phillips, veľmi agresívne rozprával s Jacksonovým osobným lekárom Conradom Murrayom a takmer ho fyzicky napadol.

Prince spomenul, ako im Jacksonov lekár Conrad Murray v osudný deň po ich príchode do nemocnice oznámil, že ich otec je mŕtvy. "Je mi ľúto, deti. Ocko zomrel," povedal im podľa Princea Murray, ktorého si pred comebackovým turné kráľa popu promotér údajne  najal, aby Jacksona udržiaval vo forme.

Princeova svedecká výpoveď sa uskutočnila štyri roky a jeden deň po šokujúcej smrti celosvetovo známej hviezdy popovej scény, ktorá sa chystala na návrat na koncertné pódiá, pričom koncerty boli vypredané.

Šestnásťročný chlapec bol počas výpovede pokojný a vecný, emócie prejavil len v okamihu, keď hovoril o otcovej smrti. Išlo o prvý prípad, keď na túto tému verejne hovorilo niektoré z troch Jacksonových detí.

Advokát rodiny Brian Panish dnes na tlačovej konferencii po Princeovej výpovedi povedal, že Jacksonov syn vypovedal konzistentne a dôveryhodne. "Je to úžasný a bystrý mladý muž, ktorý má pred sebou skvelú budúcnosť. Myslím, že aj vďaka otcovi, s ktorým vyrastal," uviedol. Dodal, že Jacksonovho najmladšieho syna Blanketa súd ako svedka nepredvolá. O tom, či pred súd predstúpi aj dcéra Paris, sa zatiaľ nerozhodlo.

Blanket Jackson, Paris Jackson a Prince Michael Jackson
Zobraziť galériu (5)
Blanket Jackson, Paris Jackson a Prince Michael Jackson  (Zdroj: SITA)

Princeova výpoveď bola súčasťou súdneho procesu, v ktorom ako žalobca  vystupujú všetky tri Jacksonove deti, ako aj jeho 83-ročná matka Katherine Jacksonová. Súd sa začal na konci apríla a potrvá ešte asi ďalší mesiac.

Rodina Jacksonovcov žaluje koncertnú spoločnosť AEG Live za nedbalosť. Pred comebackovým turné kráľa popu si totiž promotér podľa nich najal lekára Conrada Murraya, ktorý Jacksonovi v osudný deň podal smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol. Podľa agentúrnych správ iný svedok v procese vypovedal, že Murray sa v rámci starostlivosti o Jacksona ocitol v konflikte záujmov, keďže za predpokladu odohratia comebackovej koncertnej šnúry by mesačne získal 150.000 dolárov.

AEG Live tvrdí, že Murraya nenajala, ani naňho nedohliadala a nenaliehala, aby Jacksona dostal do formy za každú cenu. Spoločnosť podotkla, že spevák mal lieky predpísané a okrem toho už roky pred tým, ako podpísal zmluvu s AEG Live, mal problémy so závislosťou. AEG Live tvrdí, že sa nedalo predvídať, že Murray predstavuje pre Jacksona nebezpečenstvo.

Michael Jackson zomrel v roku 2009 po smrteľnej dávke anestetika propofol, používaného pri operáciách, ktoré bral, aby zaspal.

Syna Princea Michaela a dcéru Paris mal s Debbie Roweovou, s ktorou bol ženatý v rokoch 1996-99. Neskôr mal ešte tretie dieťa, Princa Michaela II., známeho tiež pod menom Blanket. Roweová zverila pri rozvode deti do starostlivosti otca, ale nedávno obnovila styky s dcérou Paris, napísala nedávno agentúra Reuters. Opatrovníctvo nad deťmi súd zveril Jacksonovej matke Katherine a jeho synovcovi TJ Jacksonovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu