Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Režisér Smrtonosnej pasce s Bruceom Willisom ide do basy!

John McTiernan Zobraziť galériu (2)
John McTiernan (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Režisér Smrtonosnej pasce (1988) John McTiernan (62) pôjde na rok do väzenia. Dôvodom je krivé svedectvo agentom FBI a súdu počas vyšetrovania bývalého hollywoodskeho súkromného detektíva Anthonyho Pellicana, ktorý nezákonne odpočúval známe osobnosti.

Filmára odsúdili už v roku 2010, no odvolal sa a na rozhodnutie najvyššieho súdu čakal na slobode. Najvyšší súd však v pondelok rozhodnutie federálneho súdu v Los Angeles potvrdil, pričom McTiernan bude musieť zaplatiť aj pokutu 100-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 75-tisíc eur). Po prepustení z väzenia bude ešte tri roky pod dohľadom kurátora.

Filmár sa k rovnakému činu priznal už v roku 2006 počas vyšetrovania Pellicana, no neskôr priznanie viny stiahol. Pellicana odsúdili v roku 2008 na 15 rokov za mrežami federálnej väznice za odpočúvanie producenta Charlesa Rovena, na ktoré si ho najal práve McTiernan, ale aj nezákonné nahrávanie telefónnych rozhovorov celebrít a ďalších, aby získal informácie pre svojich klientov.

McTiernan okrem prvého filmu zo série Smrtonosná pasca režíroval aj jej tretiu časť, ktorú do kín uviedli v roku 1995. Na konte má i filmy Predátor (1987), Honba na ponorku (1990), Šaman (1992), Posledný akčný hrdina (1993), Vikingovia (1999) alebo Aféra Thomasa Crowna (1999). Neskôr sa mu však prestalo dariť a nakrútil prepadáky ako Rollerball (2002) alebo Zelené peklo (2003). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu