Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Bruce Willis si takmer pripravil vlastnú popravu

Snímka z filmu Looper Zobraziť galériu (12)
Snímka z filmu Looper (Zdroj: Bontonfilm)

BRATISLAVA - Willis sa totiž stal pre istú organizáciu nepohodlným, čo znamená, že sa stal terčom nájomného zabijaka - loopera.

Looperi sú nájomní zabijaci, ktorí pracujú pre zločineckú organizáciu. Ich úloha je tradičná: osoby, ktoré sú pre združenie nejakým spôsobom nepohodlné, zastrelia a zbavia sa tela. Odmenu za vykonanú prácu potom vždy nájdu priamo u svojej obeti. A za svoju krvavú prácu sú naozaj veľmi dobre platení. Existuje pre nich iba jediné pravidlo – za žiadnu cenu nikdy nesmú nechať svoj cieľ ujsť.

Takto to, našťastie, chodí iba v novom akčnom filme LOOPER, ktorý sa už čoskoro postará o riadnu dávku adrenalínu a napätia aj v slovenských kinách.

Joe (Joseph Gordon-Levitt) patrí medzi looperov, spoľahlivo vykonává svoju prácu a užívá si luxusný a  bezstarostný život. A to platí až do chvíle, keď dostane ďalšiu zákazku. Na jeho veľké prekvapenie sa totiž pred jeho pripravenou zbraňou objaví on sám, len o niečo starší (Bruce Willis). Táto situácia sa mohla prihodiť jedine vďaka ďalšej zvláštnosti tejto práce – organizácia totiž looperom posiela ich „klientov“  z budúcnosti. Popravované obeti sú transportované späť v čase, a to priamo pred hlaveň určeného loopera. A Joeovi ostáva len zlomok sekundy na zásadné rozhodnutie – má zastreliť sám seba?

Na myšlienku natočiť akčný film o cestovaní v čase prišiel režisér Rian Johnson pred desiatimi rokmi v období, keď dokončoval prácu na svojom thrilleri Zmiznutie (Brick). „Pôvodne to mal byť krátky film, napísal som jednu a pol strany, kde som zhrnul základné elementy: cestu časom, zabijaka, jeho budúcnosť a posielanie späť v čase, ich naháňačku po meste apod.,“ hovorí Johnson. „Potom ale vyvstala potreba dovysvetliť niektoré časti zmienené v scénári, až sa z toho zrodilo dielo väčšie.“  Pre myšlenku zabijaka cestujúceho v čase sa nadchol aj jeho dlhoročný produkčný partner Ram Bergman, ktorý vraví: „Nikdy som nečítal nič podobné, jeho myšlienky sú vždy jedinečné a originálne.“ Looper je na rozdiel od iných thrillerov bohatší o emocionálnu zložku prostredníctvom konfrontácie Joea a jeho budúceho ja, a to film odlišuje od iných akčných thrillerov.

LOOPER – v kinách od 11:10:2012


-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu