Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Angelina ako režisérka nestojí za nič: Nápad k prvému filmu ukradla!

Angelina Jolie Zobraziť galériu (9)
Angelina Jolie (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Poriadne si zavarila! Zdá sa, že nie všetko, na čo hollywoodska hviezda Angelina Jolie (36) siahne, sa premení v ozajstný úspech. Dôkazom môže byť jej režisérky debut, ktorým sa momentálne snaží rozvíriť hladinu vôd americkej kinematografie. Film má totiž jeden háčik. Jeho hlavná myšlienka nepochádza z herečkinej hlavy!

Pýši sa cudzím perím! Aspoň to o začínajúcej režisérke tvrdí bosniansko-chorvátsky žurnalista a spisovateľ menom James J. Braddock. Podľa jeho slov totiž pozadie Angelininej snímky In the Land of Blood and Honey ani náhodou nemožno označiť za originál. Dejová línia a hlavné myšlienky vraj pochádzajú z jeho novely The Soul Shattering, ktorú napísal ešte v roku 2007. A svojich práv sa vzdať rozhodne nemieni. S celou aférou sa už stihol obrátiť na súd – áčkovú celebritu označil za plagiátorku a zažaloval ju!

„Hlavná ženská postava je neustále zneužívaná a znásilňovaná vojakmi aj dôstojníkmi v tábore. Navyše je nútená stať sa slúžkou veliteľstvu, čo je povinnosť viazaná len k hŕstke zajatcov,“ opisuje Braddock podobnosť s herečkinou snímkou v oficiálnej žalobe. Kontroverzná dráma je tak ešte pred uvedením do kín uvrhnutá do nie najlepšieho svetla. Angeline preto ostáva len veriť, že do 23. decembra, kedy bude film za veľkou mlákou slávnostne uvedený, sa jej negatívnu reklamu podarí zvrátiť.

Zaujímavosťou je, že toto nie je jediná právna záležitosť, s ktorou sa vyťažená matka šiestich detí momentálne musí popasovať. Tento mesiac ju totiž zažalovala aj bývalá pestúnka Ana Charlotiaux, ktorá pre rodinku Jolie-Pittovcov pracovala v rokoch 2008 – 2010. Pre časté maródovanie však o prácu prišla, čo z jej pohľadu akosi nie je fér. Aj vďaka nej má Angelina teraz súdnych naťahovačiek vyše hlavy!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu