Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Posledný rozhovor Ivana Letka (†89): Pred 3 mesiacmi sa lúčil s Rysovou... Dnes sa v krematóriu lúčime s ním!

(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Uplynuli len tri mesiace, čo sme legendárneho slovenského umelca Ivana Letka (†89) stretli na poslednej rozlúčke s jeho dlhoročnou kolegyňou Evou Rysovou (†91). Spoločne sme si na ňu zaspomínali a herec nám prezradil, že tušil, že sa blíži jej koniec. Vtedy nikto ani len nepomyslel na to, že už o 95 dní sa v kreamtóriu budeme lúčiť aj s ním. Vypočujte si posledný rozhovor, ktorý nám vtedy dal!

Smutná správa o náhlom odchode Ivana Letka obletela Slovensko v nedeľu popoludní. Ako prezradila jeho dcéra Hanka, na JIS-ke bojoval o svoj život od utorka. „V sobotu som s ním bola v nemocnici naposledy. On sa nikdy na nič nesťažoval. Začalo sa mu to chrípkou alebo takou virózou. Začal mať teploty a kašeľ. Odišiel po pár dňoch na zastavenie srdca,“ povedala pre Nový čas

Galéria: Ivan Letko

Dnes o 8:00 ráno sa v bratislavskom Krematóriu koná posledná rozlúčka s obľúbeným umelcom. A to bolo aj miesto, kde sme ho pred tromi mesiacmi videli na verejnosti naposledy. Bolo to presne 20. októbra 2023 na poslednej rozlúčke s jeho dlhoročnou kolegyňou Evičkou Rysovou. A spoločne s nami si vtedy na ňu aj zaspomínal. 

Podľa jeho vlastných slov tušil, že sa blíži jej koniec. „Veľmi, veľmi ma to zabolelo. Môžem povedať, že som trošku tušil, že tým, že som s ňou komunikoval, keď bola v tom sanatóriu, len telefonicky a bolo to čoraz ťažšie. Takže väčšinou som rozprával iba ja. A vedel som, že sa blíži, bohužiaľ, koniec,“ priznal vtedy s bolesťou v hlase Letko. 

Ivan Letko si spomína na Evu Rysovú (†91) (Zdroj: Maarty)

Zaspomínal si aj na úsmevnú príhodu. No tá teraz naberá oveľa mrazivejší rozmer. „Ja si spomínam na jeden taký až čierny humor, že keď sme spolu robili Búrlivé víno, ja som tam mal jednu scénu v truhle a ona mala prísť ku mne a pohladkať ma ako zomierajúceho človeka. A ona sa tak rozosmiala z toho, že ja tam ležím v tej truhle, že si to nevedela ona predstaviť... Ani sme tú scénu nedohrali, až na ďalší deň,“ povedal nám vtedy herec. 

Vypočujte si posledný rozhovor, ktorý nám Ivan Letko pred tromi mesiacmi poskytol. Česť jeho pamiatke.

Ivan Letko o vzťahu s Evou Rysovou (†91): Obdiv aj láska! (Zdroj: Maarty)

Viac o téme: Ivan Letko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu