Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Posledné mesiace života Ivana Letka (†89): Nechcel byť na obtiaž... Už nevládal!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - V nedeľu večer Slovensko zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 89 rokov do neba odišiel charizmatický a nezabudnuteľný umelec Ivan Letko. O smutnej správe informoval prostredníctvom sociálnych sietí Činoherný klub Bratislava. Prečítajte si, čo povedal v jednom zo svojich posledných rozhovorov, ktorý poskytol ešte koncom minulého leta...

Portál cas.sk koncom minulého augusta zverejnil rozhovor s Ivanom Letkom. V tom čase sa hovorilo o tom, že herec zvažuje trvalý odchod do centra pre seniorov. „Pozrite sa, to, čo ja žijem, je už pravek. Mám síce trošku obavy, čo budem robiť medzi toľkými starými, ale nie je to tam celkom také, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Už rok si platím byt v jednom centre v Petržalke a vždy, keď tam prídem, tak ma privítajú tie staré dámy, a to mi padne dobre," prezradil vtedy herec. 

Z toho, ako k nemu dámy v centre pristupovali, sa úprimne tešil a bojo zjavné, že sa v partii seniorov cítil dobre. „Jednak, že ma poznajú, jednak, že sú také srdečné, doslova sa na mňa tešia a pýtajú sa, kedy už konečne prídem nastálo. Zakaždým im poviem, že už to bude... Je to zábezpeka, aby som nezostal celkom sám, ak to bude nutné," vysvetlil herec a dodal, že hoci má dve dcéry, ktoré by sa o neho určite s láskou postarali, skrátka nechcel byť nikomu "na obtiaž". On sám už vtedy cítil, že úplne nevládze. 

Ivan Letko
Zobraziť galériu (3)
Ivan Letko  (Zdroj: ČT)

Čo mu teda bránilo v tom, aby sa zo svojho bytu odsťahoval a natrvalo sa presunul do centra, ktoré si už beztak platil? „Je to nostalgia. Priľnul som k tomuto prostrediu, zariadil som si dom podľa svojej predstavy. Mám tu, v Alžbetinom Dvore, záhradu, ktorej sa však už prakticky nevenujem. Už sa nevládzem starať o stromy, zeleninu, trávnik... Ale keď niečo na strome vyrastie, tak to rád oberiem a rád to konzumujem! (smiech) Okrem toho sa tu stretávam s ľuďmi, ktorí sú veľmi srdeční a sú - aspoň sa tak tvária - radi, že ma tu vidia. Ale bojím sa toho momentu, keď už nebudem celkom vládať," vyjadril sa herec, ktorý vtedy dodal, že keď mu osamelosť bude prekážať a nebude to fyzicky a psychicky zvládať, do domova pre seniorov sa predsa len presunie. 

Dňa 21.01. však Slovensko zasiahla informácia, že Ivan Letko nás navždy opustil. Pozostalým, blízkym, ale aj kolegom a priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Česť jeho pamiatke! 

Posledné mesiace života Ivana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: ZomrelIvan Letko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu