Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bohdalová na pokraji života a smrti: Rodina v strachu… Boj s vážnou diagnózou!

Jiřina Bohdalová Zobraziť galériu (12)
Jiřina Bohdalová (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Minulý rok si všetci mysleli, že známa česká umelkyňa Jiřina Bohdalová (92) bojuje len s obyčajnou chrípkou. Aktuálne sa vyjadril jej lekár a aj ona sama priznala, že išlo o oveľa vážnejšiu diagnózu. Bola na pokraji života a smrti, herečkina rodina sa bála toho najhoršieho!

Uznávanú českú herečku Jiřinu Bohdalovú ku koncu minulého roka poriadne potrápilo zdravie. Hoci si široká verejnosť myslela, že išlo len o akúsi chrípku, najnovšie svojím vyjadrením poriadne všetkých šokovala. Umelkyňa totiž bojovala s vážnejšími problémami.

Jiřina Bohdalová
Zobraziť galériu (12)
Jiřina Bohdalová  (Zdroj: profimedia.sk)

V tom čase sa lekár Jiřiny Bohdalovej Petr Neužil (61) odmietal vyjadriť, o čo konkrétne išlo, pretože ho viazalo lekárske tajomstvo a samotná herečka si to neželala. „Nie je na tom dobre, ale nemá kardiologickú diagnózu, to môžem prezradiť. Viac jej stav nemôžem komentovať, pretože nemám jej dovolenie,“ poznamenal jej ošetrujúci lekár v rádiovom vysielaní ku koncu roka 2022.

Dnes je však už všetko inak a samotná Jiřina priznala, s čím bojovala. Ocitla sa doslova na pokraji života a smrti, keďže v skutočnosti bol jej zdravotný stav naozaj vážny. Aj jej rodina sa o ňu veľmi bála. Našťastie ju však jej ošetrujúci lekár zo zákernej diagnózy dostal a doslova ju zobral hrobárovi z lopaty. 

„Klaniam sa mu, pretože bez neho by som tu nebola,” povedala Bohdalová do mikrofónu na akcii, ktorú organizovala nemocnica v spolupráci s technickým múzeom. „On je môj záchranca. Keď mi je zle, alebo niečo, tak mu volám, Ten Peter všetko uhádne a skutočne ma už niekoľkokrát takzvane vyškriabal,” poznamenala herečka pre CNN Prima News, čím jasne dala najavo, že práve tomuto kardiológovi vďačí za svoj život.  

Ako priznal, herečka skutočne pred pár mesiacmi bojovala o život. „Veľké problémy... Mala som pľúcnu embóliu,“ potvrdila napokon aj Bohdalová. „Došlo k situácii, keď bola veľmi chorá... Prekonala pľúcnu embóliu. Boli to dva týždne, kedy sme o ňu bojovali a ona takisto prešla peklom a vlastne tá silná osobnosť a ten korienok, čo ona má, nezdolateľnú energiu, tak sa nám podarilo ju dostať z toho kritického stavu a je vo vynikajúcej kondícii,“ dodal osobný lekár Jiřiny Bohdalovej.

Bohdalová na pokraji života
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Jiřina Bohdalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu