Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KRUTÝ BOJ Moniky z Let’s Dance: 4. štádium rakoviny... Chemoterapie VÔBEC nezabrali!

Monika Nováková (v strede) prišla posporiť Henrietu Farkašovú (vľavo) Zobraziť galériu (4)
Monika Nováková (v strede) prišla posporiť Henrietu Farkašovú (vľavo) (Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - V markizáckej šou Let’s Dance aktuálne účinkuje aj zrakovo postihnutá bývalá úspešná paralympionička Henrieta Farkašová. Práve ju v dokrútke, ale aj naživo podporili ďalší ľudia, ktorí sú tiež istým spôsobom iní. Medzi nimi aj Monika, ktorá zvádza ťažký boj s rakovinou...

V nedeľnom kole Let’s Dance mali diváci možnosť vidieť päticu ľudí so zdravotným znevýhodnením, ktorí podporili bývalú paralympioničku Henrietu Farkašovú, ale najmä myšlienku akceptovania inakosti. Okrem dokrútky sa objavili aj priamo v hľadisku počas priameho prenosu. 

KRUTÝ BOJ Moniky z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Markíza)

KRUTÝ BOJ Moniky z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Bola medzi nimi aj Monika Nováková, ktorá je onkologickou pacientkou. Jej život sa obrátil o 180 stupňov v novembri 2021. A to aj napriek tomu, že podstupovala pravidelné gynekologické prehliadky. „Žila som v domnienke, že som zdravá. Preventívna prehliadka vo februári 2021 podľa gynekológa dopadla dobre - bez nálezu. Polroka nato som začala krvácať, išla na vyšetrenie, výsledok: rakovina krčka maternice v pokročilom štádiu,” opísala najťažší moment vo svojom živote.

Operácia už nebola možná, a tak podstúpila iné liečebné postupy. „Bojujem s bolesťami, chodím na chemoterapie, mala som aj rádioterapie, tie liečebné procesy sú dosť kruté, ťažké, ale človek verí do poslednej chvíle,” povedala v nedeľu pre markizácky web.

Lenže výsledky neboli povzbudivé. Rakovina je už vo štvrtom štádiu, Monika má metastázy a doterajšia liečba nebola úspešná. „Chemoterapie mi vôbec nezabrali,” prezradila pre Topky.sk. 

KRUTÝ BOJ Moniky z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Pomerne čerstvá stará mama preto začala s novou liečbou. Tá je však veľmi nákladná. Ako v januári informovala, z potrebných sto tisíc eur sa jej podarilo vyzbierať 16-tisíc, čo sú náklady na dva mesiace. Zisťovali sme preto, aká je aktuálna situácia. „Zatiaľ sa mi podarilo vyzbierať 30-tisíc, je to na sedem infúzií. Táto nová liečba je bio imunoterapia, minulý týždeň som dostala prvú. Modlím sa, aby to zabralo,” povedala nám. 

Monike môžete prispieť aj vy na účet SK74 5600 0000 0062 4820 7002. 

Časť peňazí sa už podarilo vyzbierať aj vďaka stránke Ľudia ľuďom

Viac o téme: Let’s Dance
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu