Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známe Slovenky trápi rovnaký gynekologický PROBLÉM: Obrovské BOLESTI a... Hrozí pri ňom neplodnosť!

Slovenské krásky trápi rovnaký zdravotný problém Zobraziť galériu (5)
Slovenské krásky trápi rovnaký zdravotný problém (Zdroj: Instagram Y.T/R.)

BRATISLAVA – Slovenské talentované krásky sa momentálne trápia rovnakým zdravotným problémom. Ich život skrížilo gynekologické ochorenie, pri ktorom môže hroziť aj neplodnosť. Obidve museli podstúpiť operáciu a po nej sa s chorobou učia zžiť, pretože sa nedá vyliečiť.

Speváčka Veronika Adamičková alias Ronie a 2. vicemiss Slovensko 2018 Yasmine Taty priznali, že ich momentálne trápia vážne zdravotné ťažkosti. S touto informáciou sa zverili na sociálnych sieťach. Postihlo ich totižto nevyliečiteľné gynekologické ochorenie s názvom endimetrióza, ktoré v niektorých prípadoch spôsobuje aj neplodnosť.

Endometrióza je „strašiak“ nežnejšieho pohlavia. Je to bolestivé ochorenie, ktoré prevažne postihuje vnútorné pohlavné orgány ženy. Príčina, prečo sa toto ochorenie vyskytuje u žien tak často, je zatiaľ neznáma. Prvotné príznaky sú však jasné. Bolestivá menštruácia, kŕče v podbrušku, ale aj nechcené migrény. Tými trpela aj bývalá majiteľka korunky krásy.

Yasmine je známa predovšetkým zo súťaže Miss Slovensko, ale svoj tanečný talent ukazovala aj na markizáckych obrazovkách v šou Tvoja tvár znie povedome. Na Instagrame sa pred časom priznala, že sa vyhýba kofeínu, a práve táto informácia mierne zaskočila jej fanúšikov. V zapätí to aj hneď objasnila.

Známe Slovenky trápi rovnaký
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram Y.T.)

„Keď mi operovali vaječník zistili mi endometriózu. Aspoň viem, z čoho mávam migrény. A že vraj na to dosť škodí kofeín, plus mám ešte aj histamínovú intoleranciu,“ priznala mamička dvojičiek. Svojim nevinným príbehom na sociálnej sieti rozprúdila debatu. Obavy žien z toho, že im táto choroba skríži cestu za vysneným bábätkom sú veľké, a preto modelku zaplavila lavína správ ohľadom liečby.

Yasmine im však v tomto prípade nevedela pomôcť. „Baby mne ju zistili pred 3 mesiacmi, čiže sa tiež stále učím okolo tejto chorôbky. Iba viem, že káva a vo všetkom, kde je kofeín mi robí zle, aj na migrény a histamínovú intoleranciu,“ dodala. Rovnaký problém trápi aj speváčku Ronie, len dlhšie, a to od roku 2018. Pre priblíženie jej zdravotného stavu sme speváčku kontaktovali.

Viac o téme: RonieYasmine Taty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu