Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

DRSNÝ VERDIKT v Extrémnych premenách: STOPka pre vyše 200-kilového muža? RIZIKO SMRTI!

Peter Hlavatý Zobraziť galériu (3)
Peter Hlavatý (Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - V relácii Extrémne premeny sa Maroš Molnár pokúša pomôcť obéznym ľuďom. Adept Peter Hlavatý si však od lekárov vypočul naozaj drsný verdikt.

Peter Hlavatý si je vedomý toho, že potrebuje schudnúť. Doma má váhu, ktorej stupnica siaha po 200 kilogramov a on vie, že túto hranicu už prekročil. 

DRSNÝ VERDIKT v Extrémnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Hudobníkovi a výrobcovi mandolín je pritom jasné, že musí svoju váhu čo najskôr zredukovať. Má totiž problémy so srdcom a potrebuje operáciu. „Podarilo sa mi dostať sa do poradovníka v Národnom ústave srdcových chorôb, kde lekári sa uvolili k tomu, že budú teda riešiť moju chorobu operačným zákrokom, ale povedali mi, že mám takú nadváhu, že ma operačný stôl neunesie a dali mi stopku. Jednoducho povedali: Schudni a my ťa zoperujeme,” prezradil. 

Chudnúť sa už pokúšal viackrát, vyhľadal rôznu pomoc, no nikdy to nevyšlo. Preto sa rozhodol obrátiť na markizácku reláciu a Maroša Molnára. Pred štartom chudnúceho procesu však musí každý účastník podstúpiť lekársku prehliadku. 

A kým ostatným doktorka naliehavo odporúča cvičiť, Petrova situácia je iná. „Ak by táto porucha rytmu mala svoj pôvod v komorách a prišlo by tam pri fyzickej aktivite k zrýchleniu tepovej frekvencie, to sú veci, ktoré môžu končiť fatálne. Momentálne neodporúčam, aby ste išli cvičiť a zúčastnil sa tohto programu pre tento nález na EKG, ktorý je závažný,” povedala hneď v úvode. 

DRSNÝ VERDIKT v Extrémnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Markíza)

„To, kde som, nie je jednoduchá situácia, dopracoval som to sem sám. Návšteva u pani doktorky bola ťažká, že to bude až také hrozné, som nečakal,” prezradil Peter, ktorý sa následne dozvedel, že má zväčšené srdcové komory. 

Musel preto absolvovať ďalšie vyšetrenia a dokonca aj menší zákrok. „Záludnosť tej arytmie spočíva v tom, že zhruba päťnásobne zvyšuje riziko cievnej mozgovej príhody a samozrejme, cievna mozgová príhoda u obéznych pacientov má veľmi drastické a dramatické dôsledky. Čím dlhšie zostáva srdce v tej arytmii, tak po určitom období tie dôsledky sú nielen horšie, ale nezvratné,” vyhlásil kardiológ. 

Či nakoniec Peter dostal zelenú a mohol sa zúčastniť chudnutia pod dohľadom Maroša Molnára, sa dozviete už dnes večer na Markíze. 

Galéria: Extrémne premeny - Peter Hlavatý

Viac o téme: Peter Hlavatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu