Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Známy psychiater mal SEXUÁLNE ZNEUŽIŤ českú speváčku: Ozvalo sa ďalších 29 obetí... Ďakujem, že nemlčíte!

Jana Fabiánová prehovorila o netradičných liečebných metóda Jana Cimického ako prvá. Zobraziť galériu (4)
Jana Fabiánová prehovorila o netradičných liečebných metóda Jana Cimického ako prvá. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Na jeseň minulého roka české médiá obletela šokujúca správa - známa herečka a speváčka Jana Fabiánová (43) prehovorila o bolestivom zážitku z minulosti. Hľadala pomoc u psychiatra, no ten ju namiesto toho sexuálne zneužil. Postupne sa ozvalo ďalších 29 žien s podobnou skúsenosťou. Známa Češka im dnes ďakuje, že sa nebáli prehovoriť!

Jana Fabiánová je česká herečka, speváčka a tanečnica, avšak slovenská verejnosť ju pozná najmä ako dcéru hviezdnej Nade Urbánkovej. Na jeseň minulého roka však na seba blondínka strhla pozornosť svojim bolestivým odhalením. V relácii 13. komnata na obrazovkách Českej televízie priznala, že bola pred rokmi sexuálne zneužitá. 

Keď sa jej ako 23-ročnej rozpadlo manželstvo, dostala jej psychika zabrať, a tak sa rozhodla vyhľadať pomoc odborníkov. „Nikdy som o tom nehovorila. Na druhom sedení ma v podstate sexuálne napadol. Použiť trochu násilia, ale ja som sa mu vytrhla a utiekla som,“ prehovorila v relácii o svojej desivej skúsenosti Jana. Známy psychoterapeur Jan Cimický ju mal držať za temeno hlavy a snažil sa ju bozkávať. 

Medzičasom sa však ozvalo ďalších 29 žien, ktoré mali so spomínaným doktorom podobnú, či dokonca ešte horšiu skúsenosť. „Rozhovor sa začal tým, že ho zaujímalo, či som panna, či som niekedy mala pohlavný styk, koľko som mala partnerov, či som na starších mužov,“ povedala Českej televízii jedna zo zneužívaných žien. Tá mala vtedy 18 rokov a liečila sa v Psychiatrickej liečebni Bohnice. Následne podľa jej vlastných slov musela doktora Cimického orálne uspokojiť. 

So škandalóznym psychoterapeutom sa takmer okamžite po týchto obvineniach začala zaoberať polícia. A v piatok padol verdikt. „Kriminalisti vo veci začali trestné stíhanie konkrétnej osoby pre trestné činy znásilnenia a vydierania. Týchto skutkov bolo podľa zistení kriminalistov 29 a odohrali sa v rozmedzí rokov 1980 až 2016,“ píše sa na oficiálnom webe Polície ČR.

A v tejto súvislosti sa ozvala aj spomínaná herečka, ktorá o netradičných liečebných praktikách Cimického prehovorila ako prvá. „Ďakujem všetkým, ktorí mi od začiatku verili. Ďakujem obetiam aj svedkom, ktorí mali odvahu vypovedať. Nech zneužívanie pozície moci patrí už len do minulosti,“ napísala Fabiánová.

Viac o téme: Jana FabiánováJan Cimický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu