Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tvrdý odkaz rodiny Libušky Šafránkovej (†68) pred pohrebom: ZÁKAZ pre politikov!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Bontonfilm)

PRAHA - Vyprevadia ju na večnosť! 9. júna zasiahla Česko a Slovensko smutná správa. A to, že obľúbená herečka Libuška Šafránková (†68), ktorá sa do sŕdc mnohých vryla ako Popelka, zomrela. Naposledy vydýchla v nemocnici, kde krátko po svojich narodeninách absolvovala náročnú operáciu. Dnes sa s ňou v kostole sv. Anežky na pražskom Spořilově, ktorý bol jej obľúbeným, koná posledná rozlúčka. Ako bude prebiehať?

VIDEO: Zaspomínajte si Libušku Šafránkovú a vybrané role, ktoré stvárnila. 

Pripomeňte si Libušku Šafránkovú a jej účinkovanie vo vybraných filmoch.

Na topkách sme vás už informovali, že s Libuškou Šafránkovou sa budú môcť rozlúčiť aj jej fanúšikovia a obdivovatelia. Od 10:00 do 14:00 bude v kostole sv. Anežky na pražskom Spořilově vystavená truhla s jej telom. Za kostolom je vytvorené pietne miesto, kde bude možné vyjadriť svoju sústrasť zápisom do kondolenčnej knihy. Fanúšikovia Šafránkovej jej môžu vzdať holdn na tomto mieste aj v sobotu popoludní. 

Tvrdý odkaz rodiny Libušky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LADISLAV KŘIVAN / MAFRA / Profimedia)

„Od 14:00 sa kostol pre verejnosť uzavrie, aby bolo možné pripraviť ho na smútočnú omšu. Tá začne o 16:00 a bude prebiehať v kruhu rodiny a priateľov. Verejnosť bude mať možnosť sledovať obrad na veľkoplošných obrazovkách pred kostolom,” uviedli organizátori. Priamy prenos bude vysielať stanica ČT24. 

Na prípravách poslednej rozlúčky sa Popelkou sa podieľal aj rezort ministra kultúry Lubomíra Zaorálku. Práve on bude zrejme jediným politikom, ktorý sa pohrebu zúčastní. „Politici už rozbiehajú kampaň pred voľbami. Rodina si nepraje, aby sa takto zviditeľnovali,” povedal pre Aha! zdroj z organizačného tímu. 

Keďže sa Šafránková do sŕdc mnohých vryla ako Popelka, asi nikoho neprekvapí, že počas poslednej rozlúčky by mala zaznieť aj skladba Kde pak ty ptáčku hnízdo máš, ktorá je s rozprávkou Tři oříšky pro Popelku neodmysliteľne spätá. 

Ako informoval blesk.cz s herečkou sa plánuje prísť aj jej dvojníčka. Jazdecká inštruktorka Marion Becker, ktorá za ňu v rozprávke nakrúcala náročné scény na koni. „Pán režisér a celá produkcia sa vtedy veľmi báli, aby sa pani Šafránková nezranila. Preto si ma zavolali. Málokto dodnes vie, že Libuška mala dablérku. Bolo mi veľkou cťou. Milujem tú rozprávku a milovala som pani Šafránkovú. Boli sme rovesníčky. Keď sa mi to podarí, tak sa s ňou rada prídem rozlúčiť,” prezradila Becker, ktorá žije v Dražďanoch. 

Na pohreb sa vraj chystá skupina kolegov z Nemecka. Celkovo je na smútočnú omšu pozvaných zhruba 200 ľudí. Po jej skončení sa smútiaci presunú na kar do reštaurácie, kde Libuška spolu s manželom Josefom Abrhámom často chodili.

Pre Popelku bol obľúbeným miestom aj kostol, kde sa s ňou fanúšikovia, rodina a najbližší môžu rozlúčiť. Schody doň boli v dezolátnom stave. Kvôli pohrebu ich však radnica dala provizórne upraviť. 

Tvrdý odkaz rodiny Libušky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Handrejch / Právo / Profimedia)

Viac o téme: PopelkaLibuše ŠafrankováLibuška Šafranková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu