Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smútočné parte Libušky Šafránkovej (†68): SILNÉ SLOVÁ na rozlúčku!

Libuše Šafránková Zobraziť galériu (7)
Libuše Šafránková (Zdroj: ČT)

PRAHA - A tak pravdivé! Smrť herečky Libušky Šafránkovej (†68) zasiahla nielen Čechov, ale i Slovákov. Nepochybne najväčšou ranou bola pre jej milovaného manžela Josefa Abrháma (81) a celú rodinu. Tí v týchto dňoch zverejnili smútočné parte, ktorého súčasťou je aj dojemný odkaz.

VIDEO: Pripomeňte si Libušku Šafránkovú vo vybraných filmoch. 

Pripomeňte si Libušku Šafránkovú a jej účinkovanie vo vybraných filmoch.

„Nikde ma nehľadajte, som všade, tiež teda vo vás,” znie citát od fotografa Františka Drtikola, ktorý je na smútočnom parte národom milovanej Libušky Šafránkovej. 

Libuše Šafránková
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Národní divadlo)

Pohľad na smútočný oznam tiež prezrádza, že rodina sa rozhodla usporiadať dve rozlúčky. Prvá, určená pre širokú verejnosť, sa bude konať 25. júna. Fanúšikovia budú môcť priniesť kvety a zapáliť za ňu sviečky v kostole sv. Anežky v Prahe. 

„Maminka si nikdy nepotrpela na veľkú pozornosť a cenila si súkromie. Ale viem, že určite by stála o to, aby tí, ktorí ju mali radi, mali možnosť sa s ňou rozlúčiť na mieste, ktoré viac ako 30 rokov rada navštevovala,” uviedol Josef Abrhám ml. 

Verejnosť sa bude môcť so zosnulou herečkou rozlúčiť v tomto kostole.
Zobraziť galériu (7)
Verejnosť sa bude môcť so zosnulou herečkou rozlúčiť v tomto kostole.  (Zdroj: Jan Handrejch / Právo / Profimedia)

Druhá, osobnejšia rozlúčka s Libuškou je naplánovaná na 2. júla. o 18. hodine v Šlapaniciach, kde sa bude konať zádušná omša a samotný pohreb. 

„Od jej náhleho odchodu prichádza našej rodine množstvo sústrastných správ a listov. Žiaľ, nie je v našich silách každému zvlášť poďakovať. Preto by som chcel touto cestou poďakovať všetkým, ktorí si na ňu spomenuli. Pre našu rodinu je toto obdobie veľmi bolestivé. Všetky vaše slová účasti sú pre nás silnou podporou,” dodal syn zosnulej herečky. 

Fanúšikovia už pred kostol nosia kvety a zapaľujú tam za zosnulú herečku sviečky.
Zobraziť galériu (7)
Fanúšikovia už pred kostol nosia kvety a zapaľujú tam za zosnulú herečku sviečky.  (Zdroj: LADISLAV KŘIVAN / MAFRA / Profimedia)

Viac o téme: PopelkaLibuše ŠafrankováLibuška Šafranková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu