Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dnes je úspešným hercom, ale… Radikálna ZMENA povolania: Neuveríte, čo robil známy Slovák predtým!

Štefan Bučko priznal Zobraziť galériu (3)
Štefan Bučko priznal (Zdroj: pixabay)

BRATISLAVA - Mal našliapnuté na úspešnú kariéru, ale... V úplne inom obore, v akom sa presadil nakoniec! Reč je o známom slovenskom hercovi Štefanovi Bučkovi (63), ktorého verejnosť môže poznať aj ako moderátorka jojkárskej šou Riskuj! Pôvodne totiž študoval niečo úplne iné, než umenie. Zmena nastala na poslednú chvíľu!

VIDEO: Štefan Bučko o tom, ako sa dostal k herectvu 

Dnes je úspešným hercom, ale… Radikálna ZMENA povolania: Neuveríte, čo robil známy Slovák predtým! (Zdroj: Vlado Anjel)

Ako nám Štefan Bučko prezradil, pôvodne študoval školu, ktorá s umením nemá absolútne nič spoločné. A bol úspešný. Keď sa riaditeľ školy dozvedel, že po strednej chce ísť na Vysokú šoku múzických umení, bol nešťastný. Prijatý bol totiž aj na záhradnú architektúru

„Ja som mal byť záhradníkom. Vyštudoval som učňovku záhradnícku, potom som si robil nadstavbu maturitnú a 5 rokov som študoval na Strednej poľnohospodárskej technickej škole v Malinove, ktorú som ukončil úspešne. Potom som bol prijatý na záhradnú architektúru do Ledníc, ale na tú som potom už nenastúpil,“ prezradil nám herec. 

Zo Štefana Bučka mal byť pôvodne záhradník.
Zobraziť galériu (3)
Zo Štefana Bučka mal byť pôvodne záhradník.  (Zdroj: Topky.sk)

Spravil však talentové skúšky na Vysokú školu múzických umení, a tak bola jeho voľba jasná. „Riaditeľ tej strednej záhradníckej nebol veľmi spokojný, ale potom som na maturitnom večierku zarecitoval a vtedy pochopil zrejme, že to je dobré rozhodnutie a celý bol dojatý. A tak som sa stal vlastne hercom,“ pokračoval Bučko. 

Za to, že sa vôbec začal zaujímať o umenie, však môže fakt, že sa v detstve zajakával. Naučil sa preto básničku, ktorá ho nakoniec úplne pohltila a literatúre zostal verný až dodnes. Treba však povedať, že nie je jediným známym Slovákom, ktorý sa k herectvu dostal - ako sa povie - ako slepé kura k zrnu. Podobný prípad je aj Lukáš Latinák, ktorý je vyštudovaným umeleckým sklárom. 

Viac o ceste Štefana Bučka k herectvu sa dozviete vo videu vyššie!

Štefana Bučka diváci Jojky poznajú aj ako moderátora vedomostného kvízu Riskuj!
Zobraziť galériu (3)
Štefana Bučka diváci Jojky poznajú aj ako moderátora vedomostného kvízu Riskuj!

Viac o téme: Štefan Bučko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu