Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posmrtné plány Hany Hegerovej (†89): Toto spravte s telom a... Hrob nechcem!

Hana Hegerová Zobraziť galériu (6)
Hana Hegerová (Zdroj: SITA)

PRAHA - Myslela na všetko! Nie je tajomstvom, že legendárnu speváčku Hanu Hegerovú (†89) sužovali viaceré zdravotné ťažkosti. V utorok zasiahla Slovensko a Česko mimoriadne smutná správa, a to že Kráľovná šansónu zomrela. Umelkyňa naposledy vydýchla v pražskej nemocnici obklopená svojimi blízkymi. Myšlienkami na smrť sa zapodievala už pár rokov a dokonca otvorene hovorila o tom, ako majú s jej ostatkami naložiť.

MIMORIADNE smutná správa: Zomrela legendárna Hana Hegerová (†89)!

Vyšší vek a podlomené zdravie sa zrejme podpísali pod to, že legendárna speváčka Hana Hegerová sa bežne zamýšľala nad tým, ako si predstavuje vlastný pohreb a čo od pozostalých po svojom odchode na druhý svet požaduje. 

V jednom z rozhovorov napríklad uviedla, že si neželá, aby na poslednej rozlúčke s ňou hrali jej piesne. „Hovorím rodine a priateľom, že až vyletím komínom, v žiadnom prípade nechcem, aby púšťali moje šansóny. Už som si vybrala krásnu áriu Casta Diva z Belliniho opery Norma,” prezradila Hegerová.

VIDEO: Hana Hegerová túžila po tom, aby na jej pohrebe znela táto ária. 

Kráľovná šansónu mala aj jasnú predstavu o tom, čo majú spraviť s jej ostatkami. „Chcem, aby môj popol vysypali do Dunaja. A tá prázdna urna bude na hrobe, kde sú pochovaní moja maminka a môj syn. Určite ju niekto ukradne, ale to mi nevadí. Nechcem, aby tam ľudia chodili a hovorili - tu je Hegerovej hrob. Ja jednoducho vyšumím,” prezradila svoje plány pred pár rokmi rodená Bratislavčanka v rozhovore pre Týdeník Vlasta.

Hana Hegerová
Zobraziť galériu (6)
Hana Hegerová  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Hana Hegerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu