Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zúfalá moderátorka z Jojky dva týždne po pôrode: Vysoké teploty, bolesti… O rady prosí na internete!

Soňa Skoncová sa 2 týždne po pôrode trápila bolesťami. Zobraziť galériu (8)
Soňa Skoncová sa 2 týždne po pôrode trápila bolesťami. (Zdroj: Instagram S.S.)

BRATISLAVA - Presne pred dvomi týždňami sa z moderátorky jojkárskej Top Star magazínu Sone Skoncovej (33) stala mama chlapčeka Robka. Rodinka si užíva prvé spoločné chvíle doma v Bojniciach, no... Jedna vec tmavovláske trochu skazila radosť - pasovala sa totiž s nepríjemnými zdravotnými problémami. Vysoké teploty, bolesti... O rady prosila na internete!

Galéria: Soňa Skoncová

Jojkárska moderátorka Soňa Skoncová je už dva týždne mamičkou synčeka Robka. Toho porodila 10. marca svojmu dlhoročnému priateľovi a dnes už aj snúbencovi Robovi Reisovi. Dvojica sa na potomka veľmi tešila, no prvé dni doma zrejme neprebiehali úplne tak, ako si čerství rodičia predstavovali. Mamičku totiž potrápili nepríjemné zdravotné problémy. 

VIDEO: Soňa Skoncová sa trápila kvôli bolestiam prsníkov. 

Jojkársku moderátorku potrápili prsia: Obrovské bolesti a vysoké teploty! (Zdroj: Instagram S.S.)

Našťastie nešlo o nič nezvyčajné, len o klasické nepríjemnosti, ktoré stretnú takmer každú ženu po pôrode. Naliali sa jej totiž prsníky a s tým prišli aj veľké bolesti a teploty. „Dnes mi začal prvý boj s prsiami. Teplota 38, kapustový list je zázrak. Kojím, odsávam... Ak máte ešte nejaký overený trik, prosím, podeľte sa oň,“ prosila o rady na sociálnej sieti Instagram Skoncová.


Soňa Skoncová je už mamou: Prvé FOTO... Toto je malý Robko!


Kapustový list je starý babský recept, ktorý zmierňuje nepríjemné pocity z horúcich prsníkov. V každom prípade je však najlepšie poradiť sa s laktačnou poradkyňou. Ak totiž naliatie trvá príliš dlho, môže niekedy viesť k zníženiu tvorby mlieka. No našťastie v prípade jojkárskej moderátorky nepríjemnosti ustúpili a dnes sa cíti už výrazne lepšie. 

„Chcem vás informovať, že mi je už oveľa lepšie, veľmi pekne vám ďakujem za všetky správy, chcem poďakovať aj mojej laktačnej poradkyni a som strašne šťastná, že som sa z toho pre tentokrát vylízala, je mi oveľa lepšie a musím iba povedať, že je to boj, ale stojí to za to,“ aktualizovala svoj stav v pondelok Skoncová. 

Zúfalá moderátorka z Jojky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Instagram S.S.)

Ako fungujú kapustové listy? 

Naše staré matere verili, že kapustové listy majú schopnosti ako rastlinný magnet, ktorý vyťahuje choroby a neduhy z nášho tela. Že majú blahodarné účinky na naše telo, napokon potvrdili aj viaceré vedecké štúdie. No bez ohľadu na to je skutočnosť taká, že naozaj zmierňujú bolesti. 

Či už pri citlivých naliatych prsníkoch alebo pri bolestiach hlavy, kĺbov či svalov. Treba postupovať nasledovne: 

  1. Kapustu vložte do chladničky asi na 1 hodinu. 
  2. Keď je dostatočne studená, vyberte ju von a odstráňte vrchné listy. 
  3. Vnútorné listy umyte a natrhajte na menšiu veľkosť, aby akurát pokryli boľavé miesto. 
  4. Nechajte pôsobiť približne 20 minút, kým sa listy nezohrejú. V prípade potreby opakujte.

Viac o téme: Soňa Skoncová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu