Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po smrti je z neho uznávaný maliar: TENTO obraz Karla Gotta (†80) sa predal za 3 milióny… Aukcia trvala pár minút!

Karel Gott sa po smrti stal uznávaným maliarom. Zobraziť galériu (2)
Karel Gott sa po smrti stal uznávaným maliarom. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Historický úspech! Karel Gott (†80) bol nielen talentovaným spevákom, ale veľmi blízko mal aj k maľovaniu. To sa o ňom napokon vedelo už celé roky. Po maestrovej smrti v októbri 2019 sa však z neho stal veľmi uznávaný autor. Aukčné siene pravidelne ponúkajú jeho diela a tie sa predávajú za obrovské peniaze. Najnovšie sa obraz českého speváka predal za 3 milióny českých korún. Aukcia trvala len pár minút!

V ponuke aukčnej siene sa od smrti Karla Gotta objavilo už viacero jeho obrazov. Vyvolávacie ceny sa väčšinou začínajú v rádoch státisícov, no stále sa nájdu záujemci, ktorí sa za nimi idú doslova potrhať. Inak to nebolo ani naposledy. V nedeľu pražská galéria dražila tri diela zosnulého umelca a jeden z nich sa predal za rekordnú sumu. 

Galéria: Karel Gott

Obraz V kavárně, ktorý Gott namaľoval v roku 2012, šiel do aukcie s vyvolávacou cenou 350-tisíc korún. No pri jeho dražení sa záujemci išli doslova potrhať. Len v priebehu úvodnej minúty sa suma vyšplhala na milión a za ďalšiu dokonca na dva. Dielo sa nakoniec vydražilo za historicky najvyššiu sumu - 3 milióny českých korún. 


Rozruch pri dražbe obrazu Karla Gotta (†80): Jeho pravosť spochybnila vdova Ivana... TOTO všetko nesedí!


Ale ani ostatné obrazy sa nepredali za drobné. Dielo z roku 1973 s názvom Čas něžnotí sa z vyvolávacej ceny 400-tisíc dostal až  na 1 560 000 korún a Zátiší se zeleným kocourem z roku 1988 sa predal za 1 440 000 korún. Dobrou správou je, že 35 percent z vydraženej sumy poputuje na charitu.

Obraz V kavárně z roku 2012 sa predal za 3 milióny českých korún.
Zobraziť galériu (2)
Obraz V kavárně z roku 2012 sa predal za 3 milióny českých korún.  (Zdroj: archiv)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu