Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Karel Gott (†80) zarába milióny aj po smrti: Dedičom cinkla na účte TÁTO SUMA... Za jediný rok!

Karel Gott zarába veľké peniaze aj po smrti. Zobraziť galériu (7)
Karel Gott zarába veľké peniaze aj po smrti. (Zdroj: ARD Degeto)

PRAHA - Včera uplynul presne rok, čo Maestro Karel Gott (†80) zomrel. Pekný balík peňazí však obľúbený spevák zarába dodnes. Podľa zistení českého Blesku od 1. októbra 2019 do polovice septembra tohto roku cinklo pozostalým na účet viac ako 10 miliónov korún!

Hovoríme síce o nezdanenej čiastke, no stále ide o peknú sumičku. 10 112 700 korún sa za uplynulý rok pripísalo na transparentný účet od všetkých správcov diel v krajinách, kde Slávika hrali rádiá a televízie. Maestro tak zarobil na svojej popularite v Česku, na Slovensku, v Polsku, Rusku a všetkých nemecky hovoriacich krajinách. 


Výročie smrti Karla Gotta (†80): Už je to 1 rok... O tieto momenty Maestro prišiel!


„Je to z predaja albumov a za hranie piesní v rozhlase alebo televíznych reláciách. V niektorých prípadoch šlo tiež o tantiémy za reprízované relácie, za ktoré mal pán Gott garantovanú odmenu v zmluve,“ povedal Blesku nemenovaný zdroj z nezávislej spoločnosti výkonných umelcov - tzv. Intergramu. 


Rok od smrti Karla Gotta: Ochranka na cintoríne je v pohotovosti, Ivana dokonca najala bodyguarda!


V spomínanej sume sú tiež zarátané čiastky od OSA, teda od Ochranného svazu autorského, keďže Gott bol aj autorom viacerých piesní. Všetky tieto peniaze sa počas celého roka pripisovali na transparentný účet, nakoľko ešte do letných prázdnin nebolo doriešené dedičské konanie. 

Zľava: dcéra Dominika, Karel Gott, dcéra Lucie a manželka Ivana Gottová.
Zobraziť galériu (7)
Zľava: dcéra Dominika, Karel Gott, dcéra Lucie a manželka Ivana Gottová.  (Zdroj: Facebook K.G.)

Podľa zistení českého Blesku je však táto téma už uzatvorená. Najväčší podiel dostávajú vdova Ivana Gottová a dcéry Charlottka a Nellinka, ktoré do ich plnoletosti zastupuje ich mama.

Najstaršia dcéra Dominika, ktorá sa po otcovej smrti snažila napadnúť jeho závet, bola z dedičského konania vyškrtnutá, keďže ešte počas Slávikovho života po dohode prijala 6 m iliónov korún. Rovnako sa Karel vysporiadal aj s ďalšou dcérou Luciou. Za akých podmienok, nie je známe.

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu