Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slová plné bolesti: Najznámejšia česká vdova smúti za milovanou dcérkou… Mala len 4 roky!

Malá Klárka zomrela, keď mala len 4 roky. Zobraziť galériu (6)
Malá Klárka zomrela, keď mala len 4 roky. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Keď rodič príde o svoje dieťa, je to bolesť, ktorá ani po rokoch neutícha! Svoje by o tom vedela rozprávať aj Vendula Pizingerová Svobodová (48). So slávnym skladateľom Karlom Svobodom (†68) mala okrem syna Jakuba aj dcéru Kláru. No tá, bohužiaľ, v štyroch rokoch podľahla zákernej chorobe. Milujúca mama si na ňu teraz verejne zaspomínala.

Od tragickej udalosti totiž včera uplynulo celých 20 rokov. Klára Svobodová sa narodila v januári 1996 a svojmu slávnemu otcovi akoby z oka vypadla. Okatá princezná však, bohužiaľ, ťažko ochorela. Keď mala len dva roky, lekári jej zistili leukémiu, s ktorou sa jej darilo statočne bojovať ešte ďalšie dva roky.  

Galéria: Vendula Svobodová

Az do 22. augusta 2000. „Dvadsať rokov to dnes je... Dvadsať rokov bez dcéry Kláry. Čo všetko sa za ten čas udialo v mojom živote, je až neskutočné. Určite mi veľmi chýba jej poradný hlas a múdrosť, ktorú v sebe niesla už ako dieťa. Bolo to veľmi zvláštne...“ napísala na Instagram Vendula.

Tá je už celých 20 rokov riaditeľkou nadačného fondu Kapka naděje, ktorý založila práve po smrti svojej milovanej dcéry. „Je zvláštne, koľko ľudí a osudu uvplyvnilo toto malé dievča. Sľúbila som jej, že budem pomáhať chorým deťom, ako to pôjde. Vôbec som netušila, že to zhltne celý môj profesionálny život a to je predsa úžasné,“ napísala Svobodová. 


Najznámejšia vdova (48) českého šoubiznisu: Čaká dieťa s o 16 rokov mladším!


„Vždy som sa snažila byť silná, pretože ma tak rodičia vychovali. Teraz už nemusím, všetci sú preč a ja rozbieham nové príbehy. Pre nové duše,“ dodala Pizingerová, ktorá novými dušami mala zrejme na mysli aj bábätko, ktoré onedlho privedie na svet svojmu manželovi Josefovi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dvacet let to dneska je....... dvacet let bez dcery Klary. Co vsechno se za tu dobu udalo v mym zivote je az neskutecny. Urcite mi chybi moc jeji poradni hlas a moudrost kterou v sobe nesla uz jako dite. Bylo to hodne zvlastni....je vzacny kolik lidi a osudu ovlivnila tahle mala holka...... slibila jsem ji ze budu pomahat nemocnym detem jak to pujde. Vubec jsem netusila ze to spolkne cely muj profesni zivot a to je prece prece uzasny. Kolik z nas souzni s @kapka_nadeje . Vzdycky jsem se snazila byt silna protoze mne tak rodice vychovali... ted uz nemusim vsichni jsou pryc a ja rozjizdim novy pribehy. Pro novy duse #laska

Príspevok, ktorý zdieľa Vendula Pizingerova (@vendulapizingerova),

Viac o téme: Karel SvobodaVendula Pizingerová Svobodová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu