Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Koronavírus obmedzil už aj Pohodu: Rušia sa koncerty!

Pohoda festival Zobraziť galériu (4)
Pohoda festival (Zdroj: hastag.zoznam.sk)

TRENČÍN/BRATISLAVA - Vyčíňanie koronavírusu, ktorý sa k nám rozšíril z Číny, má každým dňom nepríjemnejšie následky. Z preventívnych dôvodov už svoje priestory zavreli kiná či divadlá. Bezpečnosť je prvoradá aj pre známu Pohodu, ktorá zrušila blížiace sa koncerty.

Rýchlo sa šíriaci vírus už dosiahol aj naše hranice a hoci nakazených zatiaľ nie je veľa, Slovensko začalo zavádzať preventívne opatrenia, aby sa tak čo najviac zabránilo šíreniu nákazy. Začiatkom týždňa dokonca svoje brány zavreli niektoré divadlá či kiná a neodporúča sa ani návšteva podujatí s veľkým počtom ľudí.

Galéria: Festival Pohoda zrušil marcové koncerty

 

Na to najnovšie zareagovali aj organizátori najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku Pohoda. Tí museli zrušiť zvyšok slovenského turné izraelskej kapely Lola Marsh, ktorej koncerty boli naplánované už na tento týždeň. Termíny posunuli až na september. Oznámili to prostredníctvom oficiálnej Facebookovej stránky festivalu. „Kultúrne podujatia postupne zrušili viaceré samosprávy a podobné odporúčania prišli zo strany autorít aj vo vzťahu k súkromným organizáciám. Ako sme už skôr avizovali, po celý čas sme sledovali vývoj a vyjadrenia odborníkov a postupujeme podľa ich odporúčaní,” vysvetlili ďalej s tým, že zdravie a bezpečnosť sú ich prioritou.

Organizátori Pohody museli zrušiť blížiace sa koncerty.
Zobraziť galériu (4)
Organizátori Pohody museli zrušiť blížiace sa koncerty.  (Zdroj: Facebook P.F.)

Kapele i návštevníkom sa poďakovali a všetkým, ktorí mali zakúpené lístky, organizátori vrátia peniaze. Hoci zlé správy fanúšikovia zobrali pokojne, objavila sa aj otázka, či je v ohrození i hlavný letný festival na trenčianskom letisku. Usporiadatelia však zatiaľ zostávajú pokojní. „Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by vzniknutá situácia vážne ohrozovala letné festivaly. So zástupcami kapiel sme v aktívnom dennom kontakte a príprava pokračuje tak, ako po iné roky,” prezradili na sociálnej sieti.

Organizátori dúfajú, že sa situácia ohľadom koronavírusu do leta upokojí.
Zobraziť galériu (4)
Organizátori dúfajú, že sa situácia ohľadom koronavírusu do leta upokojí.  (Zdroj: Facebook P.F.)

Vešteckú guľu, žiaľ, nemá nikto, a tak zostáva iba čakať, ako sa bude situácia vyvíjať.

Viac o téme: Pohoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu