Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meno Milana Lasicu spojené s podvodom: Polícia varuje verejnosť!

Meno Milana Lasicu zneužili podvodníci. Zobraziť galériu (5)
Meno Milana Lasicu zneužili podvodníci. (Zdroj: Štúdio L+S)

BRATISLAVA - Podvodníci, ktorí chcú z ľudí vytiahnuť peniaze, sú čoraz vynaliezavejší a nezastavia sa pred ničím. V jednom z najnovších hoaxov dokonca zneužili meno legendárneho slovenského herca a komika Milana Lasicu (79).

Chcete zarobiť veľké peniaze? Podľa niektorých internetových stránok to vôbec nie je nereálne, ba dokonca ide o jednoduchú záležitosť. Stačí len rozumne investovať. Ako tvrdí jedna z týchto stránok, údajne tak urobil aj slovenský komik, herec a spevák Milan Lasica. Ide však o podvod, ktorého účelom je vytiahnuť z ľudí peniaze. Na svojej facebookovej stránke o tom informuje polícia SR.

Tá varuje ľudí, že ide o takzvaný hoax, čiže klamlivú správu. Stránka hlása, že herec pred časom investoval milióny eur do revolučnej aplikácie, ktorá teraz zarába veľké peniaze bežným ľuďom. „Z času na čas sa objavujú podvody, ktoré lákajú na rôzne finančné produkty a investície prostredníctvom známej tváre. Ich cieľom je týmto spôsobom zvýšiť dôveru medzi publikom a podviesť tak viacero ľudí,” informujú predstavitelia zákona.

O podvode a zneužití mena Milana Lasicu informuje polícia.
Zobraziť galériu (5)
O podvode a zneužití mena Milana Lasicu informuje polícia.  (Zdroj: Facebook Polícia SR)

Polícia na stránke zároveň radí, ako sa nedať nechytať a vyzýva k opatrnosti:. „V prvom prípade, zázračné výnosy, veľké sľuby a garancie by vo vás mali vyvolať obozretnosť. Nič nie je zadarmo a už vôbec sa zopár klikmi alebo investovaním pár eur nestanete milionármi.”

Milan Lasica je síce úspešný, no spomínané milióny eur pravdepodobne nemá.
Zobraziť galériu (5)
Milan Lasica je síce úspešný, no spomínané milióny eur pravdepodobne nemá.  (Zdroj: TV JOJ)

Samotný Lasica pritom nemá ani účet na sociálnych sieťach a o spomínanom hoaxe tak pravdepodobne ani netušil. V minulosti sa terčom podobných podvodov stali napríklad aj politik a podnikateľ Boris Kollár či šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák.

Viac o téme: Milan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu