Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hviezda Markízy nafúkala za volantom: Bonzol ho primátor!

Hviezdu seriálu Horná Dolná nafúkala za volantom. Zobraziť galériu (11)
Hviezdu seriálu Horná Dolná nafúkala za volantom. (Zdroj: TV MARKÍZA)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Ďalšia známa tvár za volantom nafúkala. Tentoraz ide o hviezdu obľúbeného markizáckeho seriálu Horná Dolná. Okrem toho, že je Roman Slanina (49) hercom, je tiež poslancom Rimavskej Soboty. Postava Kokosa, ktorého stvárňuje v seriáli, je permanentne v liehu a tentoraz sa nejaká tá kvapka našla aj v krvi jeho predstaviteľa. Dokonca ho natrel samotný primátor!

Romana Slaninu Slovensko vníma skôr ako večne nacenganého Kokosa z markizáckeho seriálu Horná Dolná. Spolu s Tunelom a Bystrom patria k štamgastom Terezinej krčmy. Tentokrát však herec nafúkal aj v reálnom živote. Podľa informácií portálu cas.sk ho mali pred tromi týždňami zastaviť policajti a podrobiť dychovej skúške. O ničom sa nevedelo, kým neprehovoril primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Herec a poslanec mestského zastupiteľstva Rimavská Sobota, Roman Slanina, pred tromi týždňami nafúkal.
Zobraziť galériu (11)
Herec a poslanec mestského zastupiteľstva Rimavská Sobota, Roman Slanina, pred tromi týždňami nafúkal.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Práve v tomto meste totiž Slanina figuruje ako poslanec. Pred tromi týždňami seriálového Kokosa zastavila policajná hliadka vo Zvolene, keď obiehal kamión. Vo vedľajšom pruhu prekročil rýchlosť, a tak si na neho posvietili, o čom prehovoril primátor Šimko na zasadnutí mestského zastupiteľstva. „Dostal som informácie, že pán Slanina riadil motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu. Chcel som, aby informoval poslancov aj svojich voličov, či je to pravda a ako k tomu došlo,“ povedal Šimko pre Nový Čas.

K celej situácii sa napokon vyjadril aj samotný herec, hoci sprvu mu do reči nebolo. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať, no ide o veľmi malé množstvo, ktoré súvisí s mojím zdravotným stavom a momentálne sú vykonávané procesné úkony a znalecké šetrenie. Nešlo tam vôbec o požitie alkoholu pred jazdou, ale o iné veci,“ bráni sa Roman Slanina, ktorý si myslí, že vyrukovať s touto informáciou bol Šimkov plán.

V seriáli Horná Dolná hrá Roman Slanina Kokosa, jedného z troch štamgastov večne naložených v liehu.
Zobraziť galériu (11)
V seriáli Horná Dolná hrá Roman Slanina Kokosa, jedného z troch štamgastov večne naložených v liehu.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

„Som roky liečený na poruchu pečene, prekonal som hepatitídu B a mám chronické ochorenie. Primátor Šimko to použil proti mne, lebo ide do veľkej politiky a chce rozptýliť hladinu a napáda každého pre všetko,“ vysvetľuje markizák. Nuž, aké dôsledky z toho napokon budú vyvodené sa dozvieme až neskôr. Každopádne však Slanina nie je jediná známa tvár, ktorej policajti namerali v dychu alkohol. 

Celebrity s alkoholom za volantom!​

Za volant si neváhalo pod vplyvom alkoholu sadnúť hneď niekoľko celebrít. Kým niektorí sa udržali pod hranicou jedného promile, iní si poriadne uleteli. Hranicu jednotky sa podarilo neprekročiť v roku 2012 speváčke Ewe Farne a tento rok v máji hercovi Richardovi Stankemu. Obaja však dostali pokutu a na určitý čas zákaz šoférovať.

Horšie na tom boli však ďalšie osobnosti slovenského a českého šoubiznisu. Spevák a líder kapely Desmod Kuly si v roku 2009 zajazdil s 1,25 promile v krvi a na 4 mesiace prišiel o vodičák. To farmárka Nikola Komorová nafúkala 1,4 a doklady ani nepredložila. O dve stotiny promile ju „tromfol“ Lukáš Adamec v roku 2012, za čo zacvakal 1 500 € a vzali mu vodičský preukaz na 20 mesiacov.

Spevák Kuly v roku 2009 nafúkal a v krvi mal 1,25 promile.
Zobraziť galériu (11)
Spevák Kuly v roku 2009 nafúkal a v krvi mal 1,25 promile.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Kým spomínané tváre sa „vtesnali“ do jeden a pol promile, tie ďalšie ešte viac pritvrdili. Herec Roman Luknár pri 1,73 promile obišiel s pokutou 500 € a odobratím možnosti šoférovať na 14 mesiacov. O niečo viac, 1,73 promile, len nedávno nafúkal manžel herečky Petry Vajdovej, Martin Hrnčiřík. A brunetka sama pred 2 rokmi prišla o vodičák, keď nafúkala až 2,4 promile.

Herečku však predbehli s hladinou alkoholu v krvi ďalšie tváre. Superstarista Robo Mikla nafúkal 2,6 promile v roku 2008, a to už mal za sebou jednu haváriu z roku 2007, kedy sa napokon priznal, že pil. Koncom minulého roka si v Čechách zavarila aj Dáda Patrasová, ktorá nafúkala rovno 2,5 promile, no na Braňa Mojseja sa zatiaľ, chvalabohu, nikto nechytá. Vyliečený alkoholik totiž v roku 2012 nafúkal 2,85 promile. Jedno je však isté, alkohol za volant za žiadnych okolností nepatrí!

Braňo Mojsej je v nafúkaní za volantom rekordér. 2,85 promile je už poriadne veľa!
Zobraziť galériu (11)
Braňo Mojsej je v nafúkaní za volantom rekordér. 2,85 promile je už poriadne veľa!  (Zdroj: Youtube B.M.)

Viac o téme: Horná DolnáRoman Slanina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu