Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dnes sa s Ďuďom (†46) z Hexu rozlúči verejnosť: Detaily pietnej spomienky!

Dnes o 19:00 sa v Starej tržnici v Bratislave koná posledná rozlúčka s Ďuďom. Zobraziť galériu (4)
Dnes o 19:00 sa v Starej tržnici v Bratislave koná posledná rozlúčka s Ďuďom. (Zdroj: Braňo Šimončík)

BRATISLAVA - V stredu večer sa na verejnosť dostala veľmi smutná správa. Ďuďo alias Peter Dudák (†46), spevák skupiny Hex, podľahol rakovine pankreasu. Dnes sa s uznávaným hudobníkom rozlúči verejnosť v bratislavskej Starej tržnici. Takto bude pietna spomienka prebiehať.

Peter Dudák, v hudobnom priemysle známy najmä ako Ďuďo, si krutú diagnózu - rakovinu pankreasu - vypočul od lekárov v roku 2018. S neduhom statočne bojoval, no ide o tak vážnu a zákernú chorobu, že umelec jej sile napokon podľahol.


Spevák Ďuďo (†46) z Hexu zomrel


Smutú správu sa verejnosť dozvedela minulý týždeň v stredu. Potvrdil ju vtedy člen kapely Tomáš „Yxo“ Dohňanský. Skupina napokon zverejnila vyjadrenie aj na Instagrame. „14. 8. 2019 nás po dlhej a ťažkej chorobe opustil náš kamarát, brat, priateľ. Cítime neskutočnú bolesť. A napriek tomu, že sme už dlhší čas boli konfrontovaní s krutou realitou, stále nevieme túto informáciu pochopiť,“ písalo sa na oficiálnom profile Hexu.

Dnes, 5 dní po tom, čo Ďuďo navždy vydýchol, sa v bratislavskej Starej tržnici koná posledná rozlúčka s uznávaným spevákom. Tej sa môže zúčastniť každý, kto miloval jeho hlas. Kapela o tom informovala na Instagrame:

„Milí priatelia a priaznivci skupiny HEX, máme pre vás informácie o priebehu symbolickej rozlúčky s naším drahým kamarátom Ďuďom. Brány Starej tržnice sa otvárajú o 18:30. Pietna spomienka začne o 19:00 krátkymi príhovormi členov rodiny a kapely. Potom si na Ďuďa zaspomíname pri našich reprodukovaných piesňach, hrať naživo nebudeme. Svoju spomienku alebo odkaz budete môcť zanechať v kondolenčnej knihe.“ 

Viac o téme: HexPeter Ďuďo Dudák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu