Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trápenie anjela (†74) z Kurvahoši: Bojoval s nepríjemnými zdravotnými problémami... Rok ho nikto nevidel!

Jiří Pecha sa pasoval s nepríjemnými zdravotnými problémami. Zobraziť galériu (4)
Jiří Pecha sa pasoval s nepríjemnými zdravotnými problémami. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Česko a Slovensko včera zasiahla správa o smrti ďalšej filmovej hviezdy. Do hereckého neba navždy odišiel kolega a verný parťák Bolka Polívku (69), Jiří Pecha (†74). Predstaviteľ anjela z legendárnej komédie Dědictví aneb Kurvahošigutntág sa pasoval s nepríjemnými zdravotnými problémami. Rok ho vraj nikto nevidel!

Herec, ktorého na Slovensku preslávila najmä úloha anjela vo filme Dědictví aneb Kurvahošigutntág, vraj posledný rok vôbec nevychádzal z domu. Trápili ho totiž dlhodobé zdravotné problémy. V minulosti sa pasoval napríklad s vážnym ochorením žalúdka - mal vredy, kvôli ktorým musel podstúpiť viacero operácií.


Český herecký svet v smútku: Zomrel anjel (†74) z Kurvahoši!


V roku 2008 mu lekári navyše zistili problémy s obličkami. Podľa dobrého kamaráta Bolka Polívku mal mať jednu väčšiu než druhú. S problémami sa pasoval statočne. V posledných mesiacoch ho však zdravotné nepríjemnosti skolili úplne. Na derniéru hry Babička, kde stvárnil hlavnú úlohu, ho na jeseň pozývali márne. Neprišiel. 

Už vraj nemohol. Rakovina prostaty, ktorá bola jeho najväčším problémom, totiž udrela v plnej sile. „Schádzali sme sa v jednej reštaurácii. Nevedel som ešte o jeho chorobe. Dal som si pivo a on bechera. Potom povedal, že mu v tele tancuje ‚rakenroll‘, čím chcel povedať, že má rakovinu,“ zaspomínal si prvý riaditeľ divadla Husa na provázku Milan Sedláček.

Jiří Pecha vo svojej nezabudnuteľnej úlohe anjela v legendárnom filme Dědictví aneb Kurvahošigutntág.
Zobraziť galériu (4)
Jiří Pecha vo svojej nezabudnuteľnej úlohe anjela v legendárnom filme Dědictví aneb Kurvahošigutntág.  (Zdroj: youtube.com)

Viac o téme: Jiří Pecha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu