Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jakubisko sa vracia k natáčaniu: Pokračovanie legendárnej Perinbaby predsa len vznikne!

Na snímke vľavo režisér Juraj Jakubisko a jeho manželka Deana  počas úvodného dňa nakrúcania druhej časti rozprávky Perinbaba v réžii Juraja Jakubiska v Kežmarku Zobraziť galériu (4)
Na snímke vľavo režisér Juraj Jakubisko a jeho manželka Deana počas úvodného dňa nakrúcania druhej časti rozprávky Perinbaba v réžii Juraja Jakubiska v Kežmarku (Zdroj: TASR)

KEŽMAROK - V Kežmarku sa bude natáčať pokračovanie rozprávky Perinbaba. Filmári sa v novembri vyberú do Dreveného artikulárneho kostola, ktorý sa stane dejiskom svadby syna Jakuba a Alžbetky. Na natáčaní sa v piatok dohodol filmový režisér Juraj Jakubisko s asistentmi, ktorí navštívili Kežmarok. Informovala o tom prostredníctvom tlačovej správy Emília Sedláčiková z oddelenia komunikácie mesta.

Prvá klapka pokračovania rozprávky z roku 1985 padla vo februári rovnako v Kežmarku, a to pri natáčaní vianočného trhu pred Bazilikou sv. Kríža. Režisér naznačil, že práve v tomto meste by sa mala konať predpremiéra filmu Perinbaba 2. "Tu sme ju začali natáčať a tu sa aj začne cesta hotového filmu do sveta,“ povedal.

Niektoré scény rozprávky sa budú odohrávať aj v uliciach mesta, malú rolu si v nich zahrá až 40 komparzistov. "V Kežmarku je príjemné prostredie, sú tu príjemní ľudia. Som rád, že som sa opäť vrátil. Som rád, že som sa narodil na takej úrodnej pôde, ako je Spiš. Žijú tu temperamentní ľudia, čo nie je agresivita, ale schopnosť,“ povedal Jakubisko.

"Dej druhej časti nadväzuje na prvú Perinbabu. Rozprávka sa skončila svadobným tancom Alžbetky a Jakubka pred starým mlynom. Dvojka sa začína v starom mlyne, kde Alžbetka dáva svojmu synovi Lukášovi na krk medailón a vypravuje ho do sveta. Pokračovanie rozprávky je o putovaní Lukáša svetom, o hľadaní šťastia a lásky,“ predstavil pokračovanie rozprávky Jakubisko.

Ako v minulosti informovala riaditeľka produkčnej spoločnosti Deana Jakubisková, hlavného predstaviteľa syna Jakuba a Alžbetky hľadali filmári takmer rok, nakoniec si vybrali slovenského herca Lukáša Frlajsa. O obsadenie dôverne známych postáv Zubatej a Perinbaby sa postará moderná technológia.

"Hlavné ženské úlohy budú hrať pôvodné herečky. Jednu z premien Zubatej si zahrá pani Ľudmila Swanová a Perinbabou bude opäť Giulietta Masina. Využijem modernú digitálnu technológiu a spravím zázrak pre diváka, oživím postavy a ich predstaviteľky tak, ako si ich divák zamiloval v prvom príbehu. A tak sa dve nesmrteľné bytosti naozaj stanú nesmrteľnými,“ povedal už dávnejšie režisér.

Viac o téme: NakrúcaniePokračovanieJuraj JakubiskoKežmarokPerinbaba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu