Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenskí detskí herci medzi veľkými filmovými hviezdami: Užili si červený koberec v Berlíne!

Vanesska Szamuhelová a Matúško Bačišin Zobraziť galériu (3)
Vanesska Szamuhelová a Matúško Bačišin

BERLÍN - Nezabudnuteľné chvíle! V Berlíne práve prebieha prestížny filmový festival a zastúpenie tam už malo aj Slovensko. Tentoraz nás však nereprezentovali známe herecké mená, ale detskí herci, pre ktorých bola účasť na červenom koberci veľkým zážitkom!

Slováci tento rok prezentovali na Berlinale film Piata loď natočený podľa knihy Moniky Kompaníkovej. Hlavnými predstaviteľmi sú deti a tie zažili to, po čom túži nejeden slovenský herec. Veď na berlínsky filmový festival chodia tie najväčšie hviezdy. 

„Náš film som videla na premiére po prvý raz, bolo to super vidieť sa na takom veľkom plátne. Aj mojim rodičom sa film páčil, na konci aj plakali od dojatia. Potom nás zavolali na pódium a diváci veľa tlieskali. Film si prišli pozrieť aj deti a pýtali sa ma rôzne veci. Najviac ich zaujímalo, aké to bolo, keď mi liezli mravce po tvári, alebo či som sa starala o bábätká celý čas, keď sa filmovalo, alebo tam boli aj ich rodičia. Mali sme aj autogramiádu a fotili sme sa na červenom koberci. Cítila som sa ako filmová hviezda. Dokonca som videla aj Petera Pettigrewa z Harryho Pottera. Tiež sa fotil na červenom koberci,” povedala Vanesska Szamuhelová. „Po filme nás veľa fotili a všeličo sa nás pýtali. Celkom som si to užíval,” doplnil ju Matúško Bačišin.

„Veľmi sa teším, že film sa páčil našim malým hercom aj ich rodičom. Celkom sa mi uľavilo, keď som videla ich spokojné výrazy bezprostredne po skončení projekcie. Zároveň bolo milé, ako si deti svetovú premiéru nášho filmu Piata loď užívali. Prežili to ako skutočné filmové hviezdy. Reakcie publika boli veľmi pozitívne a to je veľmi príjemný pocit,” prezradila režisérka a producentka Iveta Grófová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu