Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cigánski diabli dali STOP-ku Plesu v Opere: Po tých urážkach nevystúpime... Už nikdy!

Silvia a Ernest Šarköziovci Zobraziť galériu (6)
Silvia a Ernest Šarköziovci

BRATISLAVA - Koniec dlhoročnej tradície! Ples v opere poskytuje hosťom zábavu nielen na hlavnom pódiu, ale aj v spodných priestoroch historickej budovy SND. Tam dlhé roky hrávali Cigánski diabli. Tento rok však boli zhrození z prístupu organizátorov a cítili sa ponížení. Aktuálne je už známe, ktorí umelci vystúpia v roku 2017. A kapela okolo Ernesta a Silvie Šarköziovcov na zozname chýba. Ako nám violončelistka prezradila, bolo to ich rozhodnutie a platí aj do budúcnosti.

Cigánski diabli boli roky stabilnou súčasťou Plesu v opere. Tento rok v januári ich však poriadne nahneval prístup organizátorov. Mali zakázané sa voľne pohybovať po divadle, čo vnímali ako riadnu urážku a poníženie. Šatňu mali údajne až na poschodí, a tak k nej vlastne nemali prístup – pri pokuse ísť si tam po vodu, bol vraj Ernest Šarközi okrikovaný pracovníčkou organizátorskej agentúry. 

Kapela sa preto rozhodla už viac na akcii nevystúpiť. A svoje slovo aj dodržala. Ani za 9 mesiacov hudobníci názor nezmenili. Aktuálne je totiž už známe, kto bude vystupovať na ďalšom ročníku a Cigánski diabli v programe uvedení nie sú. Overovali sme si, či je naozaj pravda, že tam hrať a spievať nebudú. „Nie, nebudeme,” povedala nám Silvia Šarköziová. 

A netajila, že je to kvôli situácii z januára. „Oni sa to snažili ešte vtedy urovnať, aby sme vystúpili aj budúci rok a my sme vtedy povedali, že vystupovať nebudeme,” povedala nám violončelistka. A na plese nemieni hostí zabávať ani v budúcnosti. „Nie, nie, nie, určite nie, pokiaľ to bude robiť tá agentúra, ktorá to robila teraz, tak nie. S tou už spolupracovať určite nebudeme,” uzavrela nekompromisne. 

 

 
Viac o téme: Ples v opereSilvia Šarköziová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu