Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Padnete na zadok: Martin Harich v britskom X Factore a pochvala od samotného Simona Cowella!

Exsuperstarista Martin Harich aktuálne hviezdi v britskom X Factore. Zobraziť galériu (8)
Exsuperstarista Martin Harich aktuálne hviezdi v britskom X Factore. (Zdroj: AXS TV)

BRATISLAVA/LONDÝN - Tomu sa hovorí úspech! Martin Harich (20) je u nás známy predovšetkým vďaka speváckej šou SuperStar. Tam sa mu podarilo zaujať talentom, ale aj imidžom nevinného chlapca, čím si získal najmä ženskú časť publika. Najnovšie sa rodák z Liptovského Mikuláša rozhodol skúsiť šťastie aj za hranicami našej krajiny. Aktuálne už hviezdi v britskom X Factore. A to doslova. Doposiaľ sa mu podarilo prebojovať medzi 15 najlepších mužov a zaujať samotného Simona Cowella (55).

Martin Harich sa do povedomia verejnosti dostal vďaka účinkovaniu v Česko Slovenskej SuperStar. Tam sa rodák z Liptovského Mikuláša prebojoval až do samotného finále. Vyhrať sa mu síce nepodarilo, no vďaka svojmu výzoru si získal srdcia obrovského množstva tínedžeriek, ktoré mu dokonca založili aj vlastný fanklub. 

Aktuálne sa nielen imidžom sladkého chlapca, ale aj speváckym talentom snaží zaujať v britskom X Factore. A zatiaľ sa mu to naozaj darí. Dvadsaťročnému Slovákovi sa totiž doposiaľ podarilo prebojovať medzi 15 úplne najlepších spevákov, čo je bez pochýb jedinečný úspech. 

Cez víkend na obrazovkách britskej ITV odvysielali zábery, ktoré môžu znamenať obrovský zlom v Harichovej kariére. V skupine siedmich súťažiacich sa totiž postavil pred porotu, v ktorej sedeli obávaný kat Simon Cowell, slávne speváčky Rita Ora a Cheryl Cole a televízny moderátor Nick Grimshaw. A počas jedinej skladby, ktorú všetci spoločne spievali, mal exsuperstarista len niekoľko krátkych sekúnd na to, aby odborníkov zaujal. 

No podarilo sa. Aj napriek tomu, že Martinovi vypadli slová – vynašiel sa totiž a namiesto originálu zaspieval, že mu vypadol text, no všetko je ok. Pochválil ho dokonca aj obávaný Simon Cowell, ktorý pozitívnymi slovami na adresu súťažiacich rozhodne neplytvá. „Aj keď si zabudol text, bolo to úžasné,“ zaznelo z úst známeho producenta. Slovenský spevák si tak zaistil postup do kola s názvom Six Chair Challenge. 

Oslovili sme v tejto súvislosti aj samotného Martina Haricha, nech nám prezradí, kto mu vnukol myšlienku prihlásiť sa do zahraničnej súťaže. „Ja v poslednej dobe robím kopu šialených vecí. Po pobyte v Číne som si povedal, že toto je dosť veľká hovadina na to, aby som to mohol vyskúšať,“ prezradil pre Topky.sk. Do súťaže preto poslal svoju pieseň Chocolate a vyšlo to. Britom sa páčila. „Ozvali sa mi, že sa im to veľmi páči. Tak ma zavolali na kasting. Celé to riešim už od marca a je to veľmi inšpiratívne, motivujúce a hlavne mám z toho veľmi dobrý pocit, lebo ma to veľmi posúva,“ netají spevák.

Zaspomínal si aj na chvíle, keď stál pred porotou a zabudol text. „Mne nezvyknú vypadávať texty, to sa mi nestáva. Stalo sa mi to možno prvýkrát práve na X Factore. Ale my sme spievali asi o pol druhej v noci, čo bolo asi po 12 hodinách príprav, strašne dlho sa čakalo a bola tam neskutočná zima. A všetky tie veci nejako spolu splývali. Ale ja som si to hrozne užil a určite to aj cítiť. Možno aj preto ma Simon pochválil,“ povedal nám Martin. Nebolo to však prvýkrát, čo obávaný Cowell dal najavo, že sa mu vystúpenie nášho speváka páči. 

„Na úplne prvom kastingu, čo mňa osobne veľmi, veľmi, veľmi potešilo, že mi Simon zatlieskal. A keď som si pozrel ostatné videá, tak on nikdy nikomu nezatlieskal. Tak ma to veľmi potešilo a nabudilo,“ povedal nám Harich, ktorý nepatrí k veľkým chválenkárom. Veď o jeho účasti v X Factore doposiaľ vedela len rodina a najbližší kamaráti. O jeho zahraničnom úspechu nevedeli dokonca ani kolegovia z kapely. Tak sa nechajme prekvapiť, ako sa Martinovi bude dariť v šou ďalej. 

Video: Pozrite si zábery z bootcampu. Samotné vystúpenie začína v 4:50

Martin Harich britský X Factor

Viac o téme: X FactorMartin Harich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu