Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bartošovej dom pod paľbou: Nechutné útoky pochybných indivíduí!

Iveta Bartošová si prešla všeličím. Zobraziť galériu (4)
Iveta Bartošová si prešla všeličím.

PRAHA - Prežila si toho dosť! Iveta Bartošová (†48) bola veľmi obľúbenou interpretkou, no s popularitou prišli aj negatívne zážitky. Hneď v úvode svojej kariéry sa speváčka musela vyrovnať s viacerými prejavmi ľudskej zlomyseľnosti. Domov sa vždy vracala so strachom, či nenarazí na vandalov alebo rôznych podvodníkov, ktorí sa na ňu zamerali.

Po smrti Ivety Bartošovej vyšlo niekoľko kníh o jej živote. Šéf jej fanklubu Robert Rohál napísal publikáciu Iveta - Životný príbeh Ivety Bartošovej. Spomína tam aj speváčkin rozhovor z roku 1988, kedy mala už za sebou prvý sólový album a dvoch strieborných slávikov. 

Iveta bola taká vyťažená, že potrebovala pomoc s domácnosťou. „Na všetko úplne sama nestačím. A tiež je potrebné, aby sa niekto občas pozrel, či mám byt ešte celý...” prezradila blondínka hudobnému časopisu Melodie. Z jej slov vyplýva, že s popularitou prišli aj nepríjemnosti. 

Krehká Bartošová sa totiž stala terčom vandalov aj podvodníkov. „Mnohí ľudia ničili okolie domu, postriekali steny, polámali menovky na dverách a na schránkach. A tých anonymných telefonátov či návštev pod rôznymi zámienkami. Koľko som už mala doma plynárov, elektrikárov a podobne,” vyrozprávala Bartošová, ktorá tieto zlomyseľné prejavy nechápala. „Niekedy by som si priala, aby ma nikto nepoznal,” povzdychla si vtedy speváčka. 

O niekoľko rokov neskôr sa dokonca do spoločnosti maskovala. „Milovala tanec, ale bála sa ísť tancovať medzi ľudí, pretože sa tam nemohla naplno odviazať. Preto sme kúpili parochňu, tmavé okuliare a takto zamaskovaní sme išli na diskotéku. Až na parkete som ju videl naozaj šťastnú. Nikto ju nespoznal a ona tak mohla byť úplne uvoľnená,” zaspomínal si na kamarátku tanečník Yemi A. D.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu