Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bartošovej zúfalé SMS krátko pred smrťou a posledné slová pre syna!

Iveta Bartošová sa svojho násilníckeho manžela Josefa Rychtářa bála. Zobraziť galériu (6)
Iveta Bartošová sa svojho násilníckeho manžela Josefa Rychtářa bála.

PRAHA - Nebola šťastná! Iveta Bartošová (†48) sa vydala za Josefa Rychtářa (56) pred siedmimi mesiacmi. Tento krok však trpko oľutovala. Manžel ju mal absolútne vo svojej moci, rozhodoval o jej vystúpeniach a kontroloval, s kým je speváčka v kontakte. Blondínkin blízky človek po utorkovej tragédii zverejnil jej zúfalé správy. Podľa nich hľadala dobrého právnika kvôli rozvodu. Nechcela už viac žiť s násilníkom, ktorý aj jej samej takmer zlomil ruku. Okrem toho zanechala krátko pred samovraždou list adresovaný synovi Arturovi (17).

Neurobila dobre! Iveta Bartošová vnímala Josefa Rychtářa ako človeka, ktorý jej zachránil život. Zjavne jej pomohol v časoch, kedy na tom nebola dobre. Neskôr si však uvedomila, že svadba s týmto človekom nebola najlepší nápad. „Žiarlil aj na to, že sa rozprávam so svojím synom. Som bezradná. Nemáte nejakého dobrého právnika? Už takto nemôžem, aj keď mi zachránil život. Ale to najskôr robil kvôli sebe,” písala v esemes správe, ktorú po jej utorkovej samovražde zverejnil jeden z jej známych. 

Speváčka mala viacero dôvodov, prečo rozmýšľala nad rozvodom. Manžel ju totiž kontroloval a neustále vyzvedal, s kým si píše či volá. Vadila jej aj Rychtářova agresívnosť, kvôli ktorej sa dostával do potýčok a následne sa o neho zaujímali policajti. „Je na súde svojou vinou. Ja takto nemôžem žiť. Musím sa s ním rozísť,” znie jedna z Ivetiných správ zverejnená na portáli tn.cz. V rozchode však speváčke prekážali finančné problémy. Nevedela si predstaviť, ako sa má osamostatniť, keď jej aj v tomto čase hrozila exekúcia na dom. 

A tak blondínka naďalej žila s obavami a starosťami. „Niekedy je dobrý, až príliš dobrý. Potom má stavy, keď mám z neho strach. Zvyšuje hlas, ale nebije ma. Len raz mi chcel zlomiť ruku,” opísala Josefa. „Je to, akoby v ňom boli dvaja ľudia. Mám pocit, že má veľké problémy. Má niekedy tak strašne zlé oči a ja neviem prečo,” dodala na adresu svojho manžela. Zo všetkých jej správ doslova tryská zúfalstvo. Bohužiaľ, z tohto vzťahu sa nedokázala oslobodiť a riešenie všetkých svojich problémov našla v dobrovoľnom odchode z tohto sveta. 

Nad ukončením svojho života rozmýšľala prinajmenšom niekoľko dní. List na rozlúčku, ktorý venovala svojmu synovi Arturovi, totiž písala už počas minulého piatku. Svedčí o tom dátum 25. 4. 2014. „Milujem ťa nadovšetko. Si dospelý a nestratíš sa. Odpusť mi, už nemám silu ísť ďalej. Dom je tvoj a peniaze, ktoré mi zostali, tiež. Milujem ťa. Tvoja mama,” zneli posledné slová Ivety pre jej dieťa. 

Ivetine správy o jej manželovi

► Prišiel v noci do izby, keď som ti písala. Rýchlo som to vymazala. Chcel, aby som mu to dala prečítať. Pritom on stále niekam píše, volá a veľa vecí mi nehovorí.

► Žiarlil na to, že sa rozprávam so svojím synom . Som bezradná. Nemáte nejakého dobrého právnika? Už takto nemôžem, aj keď mi zachránil život. Ale to najskôr robil kvôli sebe.

► Je na súde svojou vinou. Má stále súdy a výsluchy. Ja takto nemôžem žiť. Musím sa s ním rozísť.

► Neviem, čo mám robiť, aby som bola zase tá Iveta, ktorá je sebestačná a bude sebavedomo zdravá. 

► Artur mi chce pomôcť. Ale ako to do tej doby vydržať, než bude mať 18.

► Niekedy je dobrý, až príliš dobrý. Potom má stavy, keď mám z neho strach. Zvyšuje hlas, ale nebije ma. Len raz mi chcel zlomiť ruku. Je to, akoby v ňom boli dvaja ľudia. Mám pocit, že má veľké problémy. Som na ňom závislá. Má niekedy tak strašne zlé oči a ja neviem prečo.  

► Mám strach, vyšiel ďalší článok a on si stále s niekým píše. Každých päť minút. Celé noci a dni. Strašne sa bojím.

► Ja takto nemôžem žiť. Ja sa s ním musím rozísť, chcem byť sama. Akurát na to nie som pripravená. Finančne. Je toho veľa, čo vám chcem povedať. Pomôžte mi, prosím.

► To, ako to musím vyriešiť v súkromí, vôbec neviem. Neviem si rady. Som bezradná. 

Bartošová sa zabila na manželove narodeniny: Poznáme tajomstvo listu na rozlúčku>>

Bartošovej smrť šokovala: Weiter plakal do mobilu, Gott sa nezmohol na slová>>

Hrozivý pohľad: Telo Ivety Bartošovej na mieste tragédie! >>

Takto kedysi žiarila šťastím Iveta Bartošová: Za 10 rokov prešla z rozprávky rovno do pekla>>

Pripomeňte si najväčšie hity Ivety Bartošovej>>

Smrť Ivety Bartošovej hrou osudu: Z tohto behá mráz po chrbte>>

»Vrah!« kričali na Bartošovej muža... Skončil na psychiatrii>>

Obrovský šok z Čiech: Iveta Bartošová spáchala samovraždu>>

Knihy o Ivete Bartošovej nájdete tu>>

List, ktorý nechala Iveta Bartošová synovi Arturovi.
List, ktorý nechala Iveta Bartošová synovi Arturovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu