Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herec Stano Dančiak skolaboval: Mozgová porážka?

Herec Stano Dančiak s manželkou Darinou, ktorá mu je oporou v každej chvíli Zobraziť galériu (3)
Herec Stano Dančiak s manželkou Darinou, ktorá mu je oporou v každej chvíli (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalšie zdravotné problémy! Stano Dančiak (71) už roky bojuje s cukrovkou, kvôli ktorej prišiel aj o zrak. V utorok sa však jeho stav ešte viac skomplikoval. Herec bol totiž po náhlom kolapse prevezený do nemocnice. Podľa medializovaných informácií ho zasiahla cievna mozgová príhoda, ktorá máva nepríjemné následky.

Tvrdá rana! Stano Dančiak sa už roky potýka s nepríjemnými zdravotnými problémami. Následkom silnej cukrovky dokonca prišiel aj o zrak. Bohužiaľ, ľudia s jeho chorobou sú zároveň v rizikovej skupine tých, ktorí môžu byť zasiahnutí mozgovou porážkou. A práve tá podľa medializovaných informácií postihla herca v utorok. 

Dančiak bol okamžite hospitalizovaný. Ako na tom momentálne je, nie je známe. Hovorí sa ale aj o nepríjemných následkoch - mozgová cievna príhoda mu mala spôsobiť poruchu reči. Medzi ďalšie možné príznaky však patrí aj svalová slabosť - ochrnutie končatiny alebo celej polovice tela či pokles ústneho kútika. No pri včasnom zásahu lekárov je dnes už možné pacientov po porážke úplne vyliečiť. 

Topky.sk sa v tejto súvislosti kontaktovali hovorkyňu Univerzitnej nemocnice v Bratislave. „UNB nemá súhlas pacienta na komunikovanie jeho zdravotného stavu. Uvádzame len, že nie je v ohrození života a medializovaná diagnóza nie je pravdivá,” povedala nám Petra Stano Maťašovská. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu