Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutný pohľad na Stana Dančiaka: Kedysi bavil celý národ, dnes...

Kedysi Stano Dančiak bavil celý národ. Cukrovka ho však pripravila o zrak a pripútala k invalidnému vozíčku. Zobraziť galériu (5)
Kedysi Stano Dančiak bavil celý národ. Cukrovka ho však pripravila o zrak a pripútala k invalidnému vozíčku. (Zdroj: SITA/Ján zemiar)

BRATISLAVA - Stano Dančiak (72) kedysi svojimi filmovými a divadelnými postavami zabával celý národ, dnes bojuje s ťažkým životným osudom. Silná cukrovka ho pripravila o zrak a pripútala k invalidnému vozíku. A tak sa musel vzdať milovanej práce, ktorá robila radosť jemu a státisícom Slovákov. Dlhé dni v temnote mu spríjemňuje už len manželka Darina, ktorá sa o oňho vzorne stará. Dôkazom môže byť záber od nášho čitateľa. Ten zachytil partnerov na jesennej prechádzke v bratislavskom parku.

Vaše tipy

Stano Dančiak má na svojom konte desiatky divadelných a filmových úloh, vďaka ktorým dlhé roky zabával divákov po celom Česku aj Slovensku. Jeho povestná zhovorčivosť a vtipkovanie sa však uňho v poslednom období akosi vytráca. Už niekoľko rokov totiž uznávaný umelec bojuje s nepríjemnou cukrovkou, ktorá jeho život prevrátila úplne naruby.

Zabávač postupne začal strácať zrak. A hoci podstúpil viacero operácií, neskorá liečba spôsobila, že už nevidí vôbec. Agresívna choroba ho navyše pripútala aj na invalidný vozík. Humorista sa tak musel vzdať svojej milovanej práce a na dlhší čas sa stiahol do úzadia. Tam sa oňho svedomito stará jeho manželka Darina, ktorá sa umelcovi snaží spríjemniť dlhé chvíle v temnote. 

Aj pred pár dňami ho preto zobrala na jesennú prechádzku do jedného z bratislavských parkov, kde sa však naskytol smutný pohľad na legendu. Nevidiaci, smutný, na vozíčku a zababušený do červenej deky so zimným motívom... Hoci herca v posledných rokoch postretlo veľa zlého, jeden dar mu osud predsa len doprial. A to milujúceho človeka v podobe manželky, ktorá pri ňom doslova stojí v dobrom aj v zlom. 

​VIDEO: Stano Dančiak zabával národ napríklad aj v relácii Bud Bindi. A to spolu s Mirom Nogom.

Stano Dančiak v Bud Bindi

VIDEO: Stano Dančiak rozprával zaujímavú príhodu o rybách v relácii Sedem s.r.o.

Stano Dančiak v Sedem s r. o.

VIDEO: Stano Dančiak v televíznej inscenácii Lord Norton a sluha James.

Stano Dančiak v Lord Norton

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu