Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smutný osud Stana Dančiaka: Toto si umelec nezaslúžil!

Herec Stano Dančiak nemá ľahký osud. Zobraziť galériu (6)
Herec Stano Dančiak nemá ľahký osud. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Takpovediac už iba prežíva a je odkázaný na manželku! Herec Stano Dančiak (71), ktorý dlhé roky trpí silnou cukrovkou a prišiel kvôli nej o zrak, si takto svoj dôchodok zrejme nepredstavoval. Pred viac ako pol rokom skolaboval a médiami sa vtedy šírila informácia, že ho zasiahla cievna mozgová príhoda. Nie sú to však iba zdravotné komplikácie, ktoré mu berú chuť do života. Navyše sa musel z veľkej časti vzdať aj svojho milovaného divadla, ktoré mu robilo radosť.

Obľúbený herec Stano Dančiak už dlhé roky bojuje s cukrovkou, ktorá ho pred viac ako dekádou obrala o zrak. Hoci podstúpil niekoľko operácií očí, jeho strach a neskorá liečba spôsobili, že už nevidí vôbec. Humorista sa tak na dlhší čas stiahol do úzadia.

Vo februári tohto roka sa jeho stav ešte viac skomplikoval. Skolaboval a záchranári ho previezli do nemocnice s podozrením na cievnu mozgovú príhodu. Topky.sk preto zaujímalo, ako sa hercovi momentálne darí. „Má sa dobre. Už je na tom zdravotne lepšie,“ priznala nám Dančiakova manželka Darina, ktorá sa o svoju polovičku svedomito stará. 

Držiteľa množstva ocenení jeho hendikep poriadne obmedzuje. Hoci sa tešil na dôchodok a na to, ako si užije vnúčika Šimonka, osud to chcel inak. Zdravotné komplikácie mu veľmi strpčujú život. „Čomu sa môže asi tak venovať, keď nevidí,“ skonštatovala s povzdychom v hlase manželka. 

Na pocite užitočnosti mu nepridáva ani fakt, že sa už neobjavuje v žiadnych televíznych projektoch. A ani na doskách, ktoré znamenajú svet, prakticky nemá uplatnenie. Jediné, čo ho v tomto smere drží nad vodou, je predstavenie v SND s názvom Aj kone sa strieľajú. Tam stvárňuje postavu reverenda Oskara, pri ktorej sa však musí alternovať s Ivanom Tulim Vojtekom. Možno viac hereckých možností by mu vrátilo chuť do života, povestnú zhovorčivosť a vtipkovanie, ktoré sa uňho v poslednom čase vytrácajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu