Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bednárik 6 mesiacov po smrti: Bitka o veľké majetky?!

Jozef Bednárik vlastnil až tri byty. Zobraziť galériu (7)
Jozef Bednárik vlastnil až tri byty.

BRATISLAVA - Obľúbený divadelný režisér Jozef Bednárik (†65) zomrel v auguste minulého roka. Za uplynulý polrok evidentne už prebehlo aj dedičské konanie. Pri troch nehnuteľnostiach, ktoré umelec vlastnil v centre hlavného mesta, totiž svieti oznámenie katastrálneho úradu o prebiehajúcich zmenách. Kto tieto majetky dedí?

Bol sám, no vlastnil tri byty. Režisér Jozef Bednárik nemal manželku ani deti, no v centre Bratislavy mu patrili až tri byty. Čoskoro však už budú mať nového majiteľa. Na listoch vlastníctva totiž pri všetkých svieti upozornenie. Takzvaná plomba znamená, že sa okolo daných priestorov dejú nejaké zmeny. „Signalizuje to, že právo zapísané v katastri je dotknuté ďalšou právnou zmenou,” píše sa na webe katasterportal.sk.

K vyznačeniu takejto poznámky dochádza až po doručení príslušných zmlúv. Z toho sa dá dedukovať, že konanie okolo pozostalosti už prebehlo a dedič si uplatňuje svoje nároky. Kto ním je, však rodina tají. Ak nezabudnuteľný umelec nezanechal závet, byty by mali získať jeho súrodenci. Strhne sa teda medzi príbuznými bitka o lukratívne nehnuteľnosti?

Nová kniha Jozef Bednárik sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu