Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Farmárov dostihla krutá realita: Markíza im ide tvrdo po krku!

Farmári v dnešných dňoch začínajú pykať za svoj útek zo statku. Zobraziť galériu (5)
Farmári v dnešných dňoch začínajú pykať za svoj útek zo statku. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – S týmto nerátali! Súťažiaci z markizáckej reality šou Farma do poslednej chvíle dúfali, že sa na pokutu vo výške 15 tisíc eur zabudne. Opak je však pravdou. Od finalistov už začali kompetentní postupne vymáhať peniaze. Dôvod, prečo musia niektorí účastníci zacvakať takú vysokú sumu je, že počas pobytu na hospodárstve zdrhli bez dovolenia zo statku. V súvislosti s touto kauzou si už v Záhorskej Bystrici postupne pozývajú jednotlivých hriešnikov na koberček.

Osmička finalistov markizáckej reality šou Farma nezačína rok 2013 práve najšťastnejšie. Ako sme už na topkách informovali, budú musieť pykať za to, že v posledných dňoch nakrúcania zdrhli zo statku. Týmto krokom totiž porušili zmluvu. Hoci sa spočiatku na úteku do neďalekej dediny zabávali, v týchto dňoch im úsmev z tváre zmizol.

V Záhorskej Bystrici na pokuty nezabudli. Farmárov si tento týždeň postupne volajú na koberček a požadujú svoje peniaze. Prvým obetným baránkom sa stala Renáta Kovárová. Tá obišla doposiaľ najlepšie zo všetkých. S televíziou sa dohodla na pokute, ktorej výška je "iba" 5000 €. Túto sumu bude postupne splácať po 75 € mesačne. 

No ostatným farmárom sa nepáči ani táto alternatíva. Lucia Nemčeková, Jana Kállayová a Peter Vaculčík sa rozhodli, že televízii nezaplatia ani cent. Celú vec plánujú riešiť súdnou cestou. „Bola som na Farme 3,5 mesiaca a robila som im sledovanosť. Oni ma nevyplatili ani za účinkovanie v relácii Bez servítky. Rovnako tak ani za Teleráno. A za toto odo mňa chcú 15 000 eur? Asi to budem riešiť cez právnika,“ vyjadrila sa k situácii Jana Kállayová.

Na rozdiel od nej berie Lucia Nemčeková momentálnu situáciu s nadhľadom. Vysokej pokuty sa neobáva. „Nič sme nespravili. Na Farme sme v tom čase už neboli ako súťažiaci, ale ako návšteva. Buď sa s nimi nejako dohodnem, alebo nech ma dajú na súd. Aj tak mi nemajú čo zobrať. Nemám nič, som nezamestnaná,“ povedala. Podobne ako ona reagoval aj Peter Vaculčík. „Odišli sme z farmy a porušili tým pravidlá. To je pravda. Ale aj Markíza porušila moje ľudské práva. Nezaplatím im nič. Pokojne sa s nimi budem súdiť, vyjadril sa Bratislavčan.

Markíza však neplánuje narábať s farmármi v rukavičkách. „Ôsmi účinkujúci formátu Farma boli sankcionovaní pokutou vo výške 15 000 €. Išlo o porušenie zmluvy vo viacerých bodoch. Všetkým bola hneď po skončení nakrúcania doručená výzva na úhradu pokuty. Účinkujúcim sme poskytli aj možnosť splácania pokuty. V prípadoch, kde nebude možná dohoda, pristúpime k riešeniu súdnou cestou,“ vyjadrila sa pre topky.sk Alexandra Popovičová zo spoločnosti MediaPro Entertainment Slovakia, ktorá pre Markízu vyrobila reality šou Farma.

Nechajme sa teda prekvapiť, či sa podarí vymôcť peniaze od všetkých farmárov. No ak by sa tak stalo, pekne by si v Záhorskej Bystrici prilepšili. Na farmárskych pokutách by zarobili 120 000 €, čo je takmer trojnásobok výhry určenej pre víťaza Mária Drobného.

Tip: Pozrite si program televízie Markíza na dnešný večer. Nájdete ho na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu