Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mojsejovej útok na políciu: Veria kok*tskému udaniu!

Nora Mojsejová usporiadala vlastnú tlačovú konferenciu. Počas jej trvania bola poriadne napálená. Zobraziť galériu (7)
Nora Mojsejová usporiadala vlastnú tlačovú konferenciu. Počas jej trvania bola poriadne napálená. (Zdroj: Stanislav Bošnovič)

KOŠICE - Nešetrila ich! Nora Mojsejová (52) včera zvolala výnimočnú tlačovú konferenciu. Tá sa konala v jednom z košických hotelov. Podnikateľka s hnevom spochybnila prácu polície v kauze finančného podvodu, z ktorého bola obvinená v júni 2009. Hrozilo jej až 15 rokov za mrežami!

Nora Mojsejová dnes usporiadala vlastnú tlačovú konferenciu, aby verejnosť informovala o vyšetrovaní polície. V roku 2009 bola totiž obvinená z finančného podvodu. Dôvod, prečo sa rozhodla zvolať novinárov  práve teraz, sú nové skutočnosti, ktoré sa podľa našich informácií dozvedela len pred pár dňami.

Košičanka tvrdí, že obvinenie je falošné. „Na základe kok*tských rečí, že u nás sú milióny, že mám poskrývaných 200 - 300 miliónov korún. Mala som byť obvinená z legalizácie príjmov z trestnej činnosti, ale keď tie peniaze nenašli, zmenili to na faktoringový podvod,” uviedla.

Okrem vedenia výsluchov v Banskej Bystrici v ranných hodinách sa Mojsejovej nepozdáva ani jeden zo svedkov, ktorý mal byť pôvodne tiež obvinený. „Martin G. vyšetrovateľom povedal, že je viazaný mlčanlivosťou a k určitým faktom nemôže vypovedať,” tvrdila pohoršene Košičanka s tým, že v trestnom konaní je takýto postup neprijateľný. Podľa jej slov sa počas vyšetrovania ukázalo, že práve tento človek prijal na svoj účet 20 miliónov korún (cca 664 000 eur).

Nora sa obhajovala aj tým, že podľa znaleckých grafologických posudkov jej podpis nefiguruje na žiadnych zmluvách. Svedkovia vraj do spisu uviedli, že ju poznajú len z televíznej obrazovky. „Celý tento prípad viedol vyšetrovateľ tým smerom, aby Mojsejovú zavreli,” posťažovala sa podnikateľka.

Policajtom odporučila ďalšie štúdium v obore. „Riešiť ekonomický trestný čin s takýmto vzdelaním a minimálnou znalosťou účtovných vecí je hanba,” rypla si do mužov zákona. Podľa nej sa sústreďujú na nesprávnu osobu a chránia spomínaného svedka Martina G., ktorý vraj zavádza a klame.

Topky.sk si na polícii overovali, v akom štádiu sa momentálne nachádza celá kauza. „V  prípade podvodu boli obvinené štyri osoby, za čo im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Jednej z nich bolo rozšírené obvinenie aj za neodvedenie dane a poistného spolu s ďalšími dvoma osobami, ktorým hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,” reagoval na naše otázky hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Kauza faktoringového podvodu

Keď sa polícia v roku 2009 pustila do kontroly podozrivých finančných operácií, malo to nečakaný výsledok. V ich sieti totiž uviazla košická podnikateľka Nora Mojsejová. V sídle jej firmy, ale aj vo vile na Pereši prebehla razia, pri ktorej muži zákona zhabali približne 200 tisíc eur.

Následne bola Mojsejová obvinená z podvodu. So spoločníkom Dušanom Kónyom vraj vystavili falošné faktúry, ktoré ďalej predali faktoringovej spoločnosti ako pohľadávky na vymáhanie. Mali sa tým obohatiť o viac ako 760 tisíc eur. Riaditeľ Úradu boja proti korupcii Tibor Gašpar od začiatku nepochyboval, že skutok sa takto naozaj stal. Nad oboma aktérmi visela hrozba väzenia na 10 - 15 rokov.
 

Sledujte Topky TV: Nora si nedávala servítku pred ústa: Od vulgárnosti ju neodradil ani fakt, že hovorila o mužoch zákona

Nora Mojsejova

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu