Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Fanúšikovia sa s Gottom lúčia aj v Brne, Ostrave a ďalších mestách

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram K.G.)

PRAHA - Fanúšikovia sa so zosnulým spevákom Karlom Gottom, ktorý zomrel minulý týždeň, lúčili v piatok nielen v Prahe, ale aj v ďalších mestách Českej republiky, informoval server iDnes.cz.

Pietne miesta vznikajú aj v Brne, Karlových Varoch alebo v Sokolove. V Ostrave na znak úcty zhasne nočné osvetlenie na veži budovy Novej radnice. V Prahe prebieha rozlúčka pre verejnosť v paláci Žofín od 8.00 h do 22.00 h. Do 15.00 h sa tam podľa iDNES.cz prišlo s Gottom rozlúčiť približne 18.000 ľudí. Väčší nápor sa očakával v popoludňajších hodinách, keď sa ľudia vracajú z práce.

Fanúšikovia sa s Gottom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

V pražskej pietnej miestnosti je zákaz zhotovovať tzv. selfie fotografie. Videá a fotografie z miesta sú však povolené. "Prišli sme až z okresu Benešov a v rade sme čakali asi dve a pol hodiny," povedala v Prahe mladá fanúšička, ktorej vyjadrenie zachytil server Novinky.cz. "Čakali sme, že to bude dlhšie," dodala.

Záujem o kondolenčnú knihu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Minister dopravy ČR Vladimír Kremlík (ANO) v piatok podla Noviniek predbehol ľudí čakajúcich v rade na rozlúčku s Gottom. Premiér ČR Andrej Babiš (ANO) to označil za neprijateľné. Smútoční hostia na poslednú rozlúčku s umelcom čakajú dlhé hodiny, pripomenul server. Kremlík, ktorý má pozvánku i na sobotňajšiu zádušnú svätú omšu, sa neskôr za svoj postup ospravedlnil na Twitteri.

Fanúšikovia sa s Gottom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Miroslava Cibulková)

Karel Gott zomrel 1. októbra 2019 vo veku 80 rokov. Umelcov pohreb so štátnymi poctami sa uskutoční v sobotu o 11.00 h v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Česká vláda vyhlásila na ten deň štátny smútok. Štátne vlajky na Pražskom hrade a v Lánoch už 2. októbra z rozhodnutia prezidenta Miloša Zemana stiahli na pol žrde.

Viac o téme: Fanúšikovia Karel GottOstravaBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu