Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za Solidaritu kandiduje bývalý predseda Inakosti, partizán i aktivistka

Stanislav Mičev
Stanislav Mičev (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Na kandidátnej listine strany SOLIDARITA – Hnutie pracujúcej chudoby sú zástupcovia robotníkov, malých i stredných podnikateľov, ale aj zamestnancov v rôznych profesiách. V súvislosti s nedeľňajším (1.12.) podaním kandidátnej listiny do parlamentných volieb 2020 to uviedol riaditeľ Múzea Slovenského národného povstania Stanislav Mičev, ktorý je volebným lídrom strany.

"Na druhom mieste kandiduje Ján Gabonay, odborár a zástupca zamestnancov a na treťom aktivistka Jana Gidušková. Štvorkou na kandidátke je priamy účastník SNP Vladimír Strmeň," dodal Mičev. V prvej desiatke je podľa jeho informácií tiež bývalý dlhoročný predseda Inakosti Július Kolenič, predseda Združenia malých podnikateľov Slovenska Jiří Horák, odborník na umelú inteligenciu, vysokoškolský učiteľ a zakladateľ robotika.sk Andrej Lúčny a tiež zástupca telesne postihnutých a družstevníkov František Čekel.

"Naša kandidátna listina je jasným signálom, že slušní ľavičiari stále existujú, verím, že sa nám podarí naplniť to, čo sme si predsavzali – dať ľuďom dôstojnosť," povedal Mičev. Voľby do Národnej rady budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Čas na podanie kandidátnych listín vypršal 1. decembra o polnoci.

Viac o téme: Stanislav MičevSOLIDARITA – Hnutie pracujúcej chudoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu